,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

HÜDA PAR 10 parti ile bayramlaştı

HÜDA PAR 10 parti ile bayramlaştı
HÜDA PAR, Ramazan Bayramı münasebetiyle gerçekleşen bayramlaşma ziyaretleri kapsamında 10 siyasi parti ile bayramlaştı.

Karşılıklı olarak eş zamanlı yapılan bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, HAK-PAR, Demokratik Sol Parti ve Anavatan Partisi ile bayramlaşıldı.

HÜDA PAR'ın kabul heyetinde, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Sevgili, Yönetim Kurulu Üyeleri Reşat Uşar, Yılmaz Akgül ile Harun Agah ve Genel Merkez Gençlik Kolları Üyesi Murat Günaydın, siyasi partileri genel merkezlerinde ziyaret eden heyette ise Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Karaaslan, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Dursun, Genel Merkez Gençlik Kolları Üyesi Yunus Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Musa Çakmak yer aldı.

Karşılıklı olarak gün boyu süren bayramlaşmalarda, deprem ve seçim gibi gündeme dair genel meselelerin yanı sıra ittifaklar ve seçim güvenliği gibi konular konuşuldu. Karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona eren bayramlaşma programlarında, siyasetin dili ve üslubu da gündem edildi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinden dolayı buruk bir bayram yaşadıklarını belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir, "6 Şubat'ta belki asrımızın en büyük felaketi diyebileceğimiz, 50 bin vatandaşımızı kaybettiğimiz, on binlerce vatandaşımızın yaralandığı, binlerce vatandaşımızın evini kaybettiği, işyerini kaybettiği bir felaketi yaşadık. İlk günden beri hem halkımız, hem sivil toplum kuruluşlarımız, hem kamu kuruluşlarımız bir seferberlik içerisinde bu yaraları sarmaya çalıştı. Bizler de HÜDA PAR olarak ilk günden beri bu depremdeki yaraları daha hızlı bir şekilde sarmak için sahadaydık. Tabii yaralar hala devam ediyor. Çünkü çok büyük bir felaket yaşandı. Bu yaraların daha hızlı bir şekilde sarılması için doğrusu depremi her zaman kendi partimizin gündeminde tutmaya devam ediyoruz. Çünkü halkımızın, sivil toplum kuruluşların desteği olmadan bu yaraları hızlı bir şekilde sarmak biraz zor görünüyor. Ayrıca 3 milyona yakın vatandaşımız bir iç göç yaşamak zorunda kaldı. Yani depremle ilgili hassasiyetimizi devam ettirerek toplum içerisinde o birlik beraberlik içerisinde inşallah bunun da üstesinden geleceğimize inanıyoruz." dedi.  

"HÜDA PAR olarak memleketimizde var olan bütün sorunları kendi medeni değerlerimiz üzerinden çözebileceğine inanıyoruz"

Türkiye olarak 14 Mayıs'ta önemli bir seçime gireceklerini söyleyen İmir, şunları söyledi:

"Biz de bu seçimi doğrusu bugüne kadar ortaya konulan hizmetin bir devamı olarak görüyoruz. Bizler HÜDA PAR olarak memleketimizde var olan bütün sorunları kendi medeni değerlerimiz üzerinden çözebileceğimize inanıyoruz. Sorun çözemediğimiz hiçbir sorunumuzun olmadığını, burada temel husus adalet çerçevesinde, kardeşlik hukuku çerçevesinde, birliğimize, beraberliğimize yönelik yapılacak çalışmaların var olan bütün sorunları çözeceğine inanıyoruz. Parti olarak da hep bu düşünceyle hareket ettik. Yani memlekete hizmet noktasında sorunlara sağlıklı çözümler üretebilme ve o sorunların kökenine inerek sağlıklı zeminler oluşturarak kalıcı çözümler üretmenin mücadelesini yürütüyoruz."

"HÜDA PAR her zaman bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü savunmuştur"

İmir, "Tabii bu seçim sürecinin selametle atlatılabilmesi için bütün siyasi partilere sorumluluklar düşmektedir. Özellikle kullanılan dil ve üslubun bir savaş dili olmaması gerektiğini ret ve inkardan ziyade tamamen birlik beraberlik içerisinde hizmette bir yarış olarak değerlendirilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir çalışmanın veya bu şekilde bir üslubun memleketin hayrına olacağını düşünüyoruz. Aksi halde provokasyonlara zemin oluşturacağını ve bu oluşturulan provokasyonlara da kullanılan dilin, üslubun ve buna yönelik bu dili kullanan partilerin sorumlu olacağına bir kez daha vurgu yapmak istiyoruz. Malumunuz biz Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz destekten ötürü o ilk saatlerden bugüne HÜDA PAR'a çok ciddi anlamda bir karalama ve iftiralar yapılmaktadır. Biz doğrusu bunu da etik görmüyoruz elbette. HÜDA PAR'a yönelik, ortaya koyduğumuz politikalara yönelik eleştiriler yapılabilir. Biz bu eleştirilere açığız. Ama tamamen iftiralara ve karalamalara yönelik yapılan açıklamaları etik bulmuyoruz. HÜDA PAR her zaman bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü savunmuştur. Sorunlara kalıcı çözümler üreterek belki de emperyalist güçlerin ülkenin kalkınmasını engelleyecek projelere her zaman engel olmuştur. Bundan sonra da bu şekilde, bu düşünceyle, bu anlayışla hareket edecektir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55