,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2383.337
  • Dolar 32.4134
  • Euro 34.5567
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

HRW'den dünya ülkelerine UNRWA çağrısı

HRW'den dünya ülkelerine UNRWA çağrısı
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, Gazze Şeridi'ndeki kıtlığın önlenmesi için UNRWA'ya fon sağlamaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

İnsan haklarının savunulmasıyla ilgilenen İnsan Hakları İzleme Örgütü, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere, merkezi ve önemli rolü nedeniyle Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) fon sağlamaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

HRW'den, yapılan açıklamada, geçen Ekim ayından bu yana acımasız işgal saldırısıyla karşı karşıya olan Gazze Şeridi'ndeki insani felaket ve kıtlık riskini hafifletmek için UNRWA'ya destek verilmesi gerektiği belirtildi.

Örgütün Kriz Savunuculuğu Direktörü Akshaya Kumar, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki 2,3 milyondan fazla Filistinliye acilen gerekli gıda, su ve ilacı sağlama kapasitesine sahip BM kuruluşundan fonların kesilmesi, dünyanın önde gelen uzmanlarının yaklaşmakta olan kıtlık tehdidine ilişkin uyarılarına karşı duyarsız bir kayıtsızlık gösteriyor." dedi.

Kumar, çocuklar, engelliler ve hamile kadınlar da dahil olmak üzere Gazze Şeridi halkının büyük ölçüde UNRWA hizmetlerine muhtaç olduğuna dikkat çekti.

Artan kıtlık risklerine ve Uluslararası Mahkeme'nin verdiği bağlayıcı emre rağmen işgal dışişleri bakanının, hayat kurtaran yardımların sağlanmasında en büyük sorumluluğu taşıyan BM kuruluşunu pervasızca kapatmaya çalışacağını açıkladığını hatırlatan Kumar, işgalci rejimin ekim ayından bu yana insani yardım girişlerini engelleme gibi eylemleriyle savaş suçu işlediğine dikkat çekti.

Ayrıca işgal yetkililerinin Gazze'deki politikalarıyla su, yiyecek, yakıt ve insani yardımın girişini kasıtlı olarak engellediğini, tarım alanlarını yok ettiğini ve Filistinlileri hayatta kalmaları için gerekli malzemelerden mahrum bıraktığını belirten Kumar, işgalin böylece Gazze'de açlığı bir savaş silahı olarak kullandığı vurguladı.

Uluslararası örgüt ve Batılı ülkelere çağrıda bulunan Kumar, özellikle ABD, Britanya, Kanada ve Almanya'ya, Filistinlilere karşı savaş suçu anlamına gelen ciddi ve yaygın ihlaller gerçekleştiren siyonist işgal oluşuma askeri yardım ve silah satışını askıya almasını istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55