,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 9'uncu haftasında

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 9'uncu haftasında
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınama ve sürdürdüğü başta sağlık çalışanları olmak üzere sivil katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır sağlık çalışanlarının başlattığı sessiz yürüyüş eyleminde bu hafta 9'uncusu gerçekleşti.

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesi başta olmak üzere sağlık çalışanları Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla her hafta sonu düzenledikleri "Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" etkinliği bu hafta Kayapınar ilçesinde yapıldı.

Merkez Kayapınar ilçesi Kayapınar Evlendirme Dairesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar ve STK temsilcileri 15 Temmuz Şehitler Parkına doğru yürüyüşe geçti.

15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen basın açıklamasını Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Kazan okudu.

İşgal rejiminin ve en büyük destekçisi büyük şeytan amerikanın Filistin topraklarında başlattığı saldırı ve cinayetlerin büyüyerek devam ettiğini belirten Kazan, "Sözde Müslüman ülke yöneticilerinin zillet içindeki sessizliğinden cesaret alan katil israil ve Amerika, 97 gündür Gazze'de tarihte eşi görülmemiş bir barbarlık ve soykırım yapmaktadır. Şeref ve izzet sahibi birkaç ülke ile direniş grubu haricinde maalesef bu zulümlere ciddi tepki veren ve saldırıların durdurulması için somut adım atan ülke yok." dedi.

"Batıla savaş açan Yemen'e, Lübnan direnişine ve soykırım davası açan Güney Afrika devletine selam olsun"

Kazan, "Kimi Müslüman ülkeler israile jojistik destek sağlarken izzet ve şeref sahibi bazı ülkeler de saldırıları durdurmak için somut adımlar atmaktadırlar. Bunların başında Kızıldeniz'den israile jojistik destek sağlayan gemileri engelleyerek israilin can damarını kesen Yemen gelmektedir. Güçlü devletler susarken 10 yıldır savaş ve fakirlik içindeki Yemen Filistin'e destek olmaktadır. Bunu engellemek isteyen soykırım destekçisi amerika ve İngiltere, Filistin'deki zulümlerine bir yenisini ekleyerek dün Yemen'in birçok kentini bombalamış ve onlarca müslümanı şehit etmiştir." ifadelerini kullandı.

Farklı ülke ve platformlarda Filistin direnişine destek olanlara selamlarını ileten Kazan, işgal rejimi destekçisi ülkeleri kınayarak şunları söyledi:

"Tüm bu saldırılara rağmen Hakk'ın yanında durup batıla savaş açan Yemen'e ve savaşın başından beri Hamas ile birlikte savaşın içinde olan Lübnan direnişine, soykırım davası açarak zalim siyonistlerin ipini pazara çıkaran Güney Afrika devletine ve yöneticilerine, Filistin'e desteğini her platformda yüksek sesle dile getiren İspanya ve İrlanda'nın duyarlı halkına ve yöneticilerine, dünyanın her yerinde Filistin için yürüyen, israili boykot eden ve kalbinden buğz eden herkese selam; israile her türlü askeri ve siyasi desteği veren ve tüm bu cinayetlerin baş destekçisi Amerika ve ingiltereye, Yemen'den israile atılan füzeleri engelleyen, ancak Yemen'i bombalaması için üslerini ve hava sahasını Amerika'ya açan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'ın satılmış yöneticilerine, israil ve amerika adına Müslüman ülkelerde terör eylemleri yapan taşeron örgütlere lanet olsun."

"Filistin'e lafta değil somut adımlar atarak destek olun"

"Ey insanlar uyanın ve görün artık kimdir dost, kimdir düşman ve kimdir satılmış kukla yöneticiler" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Kazan, "Bir de gönlü Filistin'den yana olduğu halde, korkusundan sesini çıkaramayan ve israille diplomatik ve ticari ilişkilerini kesemeyen ülkeler var. Onlara da Allah gaflet uykusundan uyanış nasip etsin. Müslümanlar bu zulümlere yüksek sesle karşı çıkmadıkça ve somut adımlar atmadıkça hadsiz siyonist israil ve baş destekçisi büyük şeytan Amerika savaşı durdurmayacaktır. Bugün değilse bile, bir gün aynı zulmü sessiz kalan ülkelere da uygulamaktan geri durmayacaktır." şeklinde konuştu.

Kazan, "Bu nedenle buradan hem ülkemizin yöneticilerine hemde tüm bölge ve dünya haklarına ve yöneticilerine sesleniyoruz. israil ile tüm ticari ve diplomatik ilişkilerinizi kesin, israili devlet olarak tanımadığınızı ilan edin, ülkelerinizdeki israil ve Amerikan üslerini ve radarlarını kapatın. Filistin'e lafta değil somut adımlar atarak destek olun. Gerek devletler ve özel şirketler düzeyinde ve gerekse halk seviyesinde herkesi israile destek olan şirketleri ve mallarını boykot etmeye davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55