,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 17'nci haftasında

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 17'nci haftasında
İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma dikkat çekmek ve Filistinli meslektaşlarına desteklerini sunmak amacıyla hekimlerin başlattığı sessiz yürüyüş etkinliği 17'nci haftasına girdi.

Diyarbakır başta olmak üzere birçok şehirde eş zamanlı düzenlenen sessiz yürüyüş, bu hafta da yenilendi.

Sessiz yürüyüş etkinliği kapsamında Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Toprak Mahsulleri Ofisi önnüde bir araya gelen sağlıkçılar, basın açıklamasının yapılacağı istasyon meydanına doğru yürüyüşe geçti.

İstasyon meydanında yapılan basın açıklamasını Mavi Marmara Gazisi Mehmet Ali Zeybek okudu.

İşgal rejiminin Filistin’de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulmü 7 Ekim’den bu yana daha da şiddetlendirerek 154 gündür sürdürdüğünü dile getiren Zeybek, "Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzeli kardeşimiz topraklarını terk etmeyi reddedip işgalci terörist israilin bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ediyor. Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürüyor. Gazze’nin güneyine sıkışmış 1,5 milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde 1,2 milyon insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve israil bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor." ifadelerini kullandı.

"Zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyoruz"

Bütün bu saldırılarla birlikte Gazze'ye insani yardımın girmesine de izin verilmediğini hatırlatan Zeybek, "Filistin’in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor. israil işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin ise, soykırıma olan açıktan desteği devam ediyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor." dedi.

Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahlarından birinin boykot olduğunu ifadelerine ekleyen Zeybek, şunları söyledi:

"Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde 'boykot' çağrımızı tekrarlıyoruz. Boykot; direniştir, mücadeledir, aktif bir eylemdir, istikrar sağlanırsa düşmanı yenecek güçtedir. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Halkımızdan da biz doktorlara ve eczacılara ilaç boykotunu hatırlatmasını bekliyoruz."

"Zulme açıktan destek veren firma ve buna göz yumanlara karşı boykota devam etmekte kararlıyız"

Zeybek, "Buradan devletimize sesleniyoruz: Filistinli kardeşlerimizin yararına olacak bütün adımları destekliyoruz ve sonuna kadar arkasında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu konuda sağlık çalışanları olarak gereken bütün desteği vermeye hazırız. Bununla birlikte bu süreçte terör devletiyle olan ticaret hacminin artarak devam ettiğine dair haberler ile yöneticilerin masalarında ve alışveriş listelerinde boykot markalarının olması bizleri düşündürmekte ve rahatsız etmektedir. Biz siviller olarak zulme açıktan destek veren firmalara ve buna göz yumanlara karşı boykota devam etmekte kararlı olduğumuzu tekrar ve tekrar ilan ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55