,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 12'nci haftasında da devam etti

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 12'nci haftasında da devam etti
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınama ve başta sağlık çalışanları olmak üzere sivil katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'da sağlık çalışanlarının başlattığı sessiz yürüyüş eylemi, 12'ncisi haftasında da devam etti.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi başta olmak üzere sağlık çalışanları, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla her hafta sonu düzenledikleri "Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" etkinliği, bu hafta Kayapınar ilçesinde yapıldı.

Dünya Kavşağı'nda bir araya gelen Diyarbakır sağlık çalışanları ve STK temsilcileri, Kayapınar Evlendirme Dairesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Kayapınar Evlendirme Dairesi önünde düzenlenen basın açıklamasını, Göğüs Hastalıkları Uzman Hekimi Serdar Polat okudu.

Katil siyonist rejim tarafından 7 ekimde başlatılan Gazze saldırılarının 4 aydır aralıksız devam ettiğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzman Hekim Serdar Polat, "israil Gazze'de adeta kadınlar ve çocuklarla savaşıyor. Dünya savaş tarihi herhalde hiçbir savaşta bu kadar kısa sürede bu kadar çok kadın ve çocuk ölümü görmemiştir. Dünyanın en adi ve azılı katilleri bile bu kadarını yapmamıştır. Dört aydır sapkın İsrail, kendine yakışan katliamları yapıyor ama ne İslam dünyası ne de vicdan sahibi diğer ülkeler yapması gereken şeyleri yapmıyor. Ey Müslüman ülkeler hani siz Allah'a inanıyordunuz? Hani siz onun emirlerine boyun eğmiştiniz? Halbuki Allah, mazlumun yanında ve zalimin karşısında olun diye! Neden bir şey yapmıyorsunuz? Yazıklar olsun size!" şeklinde konuştu.

"Sözde çağdaş ve medeni batı! Gazze'de öldürülenler insan değil mi?"

Sözde çağdaş, medeni ve modern batı ülkelerine seslenen Polat, "Hani siz insan haklarına saygılıydınız? Hani siz kadınlara ve çocuklara değer veriyordunuz? Hani Müslüman ülkeler kadın haklarını çiğniyor diye yaygara koparıyordunuz? Gazze'de öldürülenler insan değil mi? Karnındaki bebeğiyle öldürülenler kadın değil mi? Hastanede oksijensiz bırakılarak öldürülen bebekleri görmüyor musunuz? Neden bir şey yapmıyorsunuz? Hatta engel olmak yerine destek oluyorsunuz? Yazıklar olsun size!" ifadelerini kullandı.  

Polat, "Ey Dünya'nın ve ülkemizin sözde aydınları, sanatçıları ve sporcuları. Bir yerde bir hayvan öldürülse ya da bir yerde birkaç ağaç kesilse sokaklara dökülürsünüz. Peş peşe açıklamalar yaparsınız. Dünyayı ayağa kaldırırsınız. Hani siz tüm canlıları severdiniz ve saygı duyardınız? Gazze'de katledilenler canlı değil mi? Ya da oradaki insanların bir hayvan veya ağaç kadar kıymeti yok mu? Neden ses çıkarmıyorsunuz? Neden bu katliama tepki göstermiyorsunuz? Yazıkları olsun size! İpe sapa gelmez konular için sokaklara dökülen, yürüyüş ve eylem yapan sözde vicdanlı sivil toplum kuruluşları. Hani sizin vicdanınız nerede? Neden Gazze için sokaklara dökülmüyorsunuz? Yazıklar olsun size!" dedi.

"12 haftadır yapılan bu katliamları duyurmak ve durdurmak için yürüyoruz"

Gazze'deki savaşın vicdan sahipleri ve vicdansızları birbirinden ayıran bir gösterge olduğunu dile getiren Polat, "Ey hekim ve sağlık çalışanları. Hani Hipokrat yemini etmiştiniz? Hani insan hayatı kutsaldı? Hani bir yaralı gördüğünüzde onun iyileşmesi için gereken her şeyi yapacağınıza söz vermiştiniz? Gazze'de on binlerce insan öldürüldü ve yaralandı. Onlar hasta ve yaralı değil mi? Onların hayatı kutsal değil mi? Neden hiçbir şey yapmıyorsunuz? Sözünde durmayanlara yazıklar olsun! Gazze'deki bu savaş adeta turnusol kâğıdı gibi sözünde duranlar ile yalancıları, vicdan sahipleri ile vicdansızları birbirinden ayıran bir gösterge olmuştur." diye belirtti.  

Bugünle beraber 12 haftadır sürdürdükleri sessiz yürüyüş eylemini bundan sonra da devam ettireceklerinin altını çizen Polat, "Biz hekimler, sağlık çalışanları, üniversite öğrencileri ve tüm halkımızla 12 haftadır yapılan bu katliamları duyurmak ve durdurmak için yürüyoruz, meydanlardan haykırıyoruz. İsrailin yaptığı bu katliamları durdurun. Savaş suçlarına engel olun. Hayatınızın her alanında İsrail mallarını boykot edin, zulme engel olamıyorsanız da en azından onu herkese duyurun. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55