,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Hekimlerden Gazze'ye destek yürüyüşü

Hekimlerden Gazze'ye destek yürüyüşü
İşgalci siyonistlerin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı 18 Kasım'da İstanbul’da başlatılan "Hekimlerden Sessiz Yürüyüş Eylemi" bu hafta üçüncü kez düzenlendi.

9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüş eylemlerinin İstanbul ayağı, Karaköy İskelesi'nden başlayıp Sirkeci Garı'nda sona erdi.

Yürüyüşün sonunda, basın açıklaması gerçekleştirildi.

Sessiz Yürüyüş Eylemi, İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Sakarya’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu eylemlerde doktorlar, siyonist işgalcilerin zulmünü protesto ederek, Filistin'e destek mesajı verdi.

İstanbul'da gerçekleştirilen eylemde katılımcılar, Karaköy İskelesi'nden Sirkeci Tren Garı'na kadar yürüdü. Eylemin bitiş noktası olan Sirkeci Tren Gar'ı önünde basın açıklaması yapıldı. Dr. Muhsin Mehmet Kefçi'nin yaptığı açıklamada,

İşgalci siyonistlerin, Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulümlerin 7 Ekim sonrasındaki süreçte, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaştığı vurgulandı.

Açıklamada, "Gazze'deki işgalci israil saldırılarında, insan hakları ve uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek hastaneler hedef alınmaktadır. Hastanelerde hekimler ve sağlık çalışanları; elektriksiz, ilaçsız, oksijensiz şartlarda tedavi sunmak için destansı bir mücadele vermektedir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmeti sunumu engellenmektedir. Hekimler, sağlık çalışanları ve hastalar hedef değildir, olamaz. Bu saldırılar açık bir savaş suçudur." denildi.

"Tüm vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz"

Üçüncüsünün gerçekleştirildiği Sessiz Yürüyüş'ün Türkiye'de ve tüm dünyada yaygınlaştırılmasının hedeflendiği ifade edilen açıklamada şu cümlelere yer verildi: "İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Sivas, Kocaeli, Bursa, Elazığ ve Sakarya'da eş zamanlı olarak yürüyüşümüz gerçekleşiyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz.

Zulme destek olan ilaç firmalarını boykot çağrısı

Açıklamada, boykot çağrısı da yapılarak, "Yaşananlara karşı tepkimizi her şekilde göstermeye kararlıyız. Bu sebeple hekimler olarak tüm meslektaşlarımızı, Gazzeli kardeşlerimize yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığımıza da hastane eczanelerinde muadil ilaç kullanma çağrısında bulunuyoruz. Kanıksamayacağız. Normalleştirmeyeceğiz. Sindirilmeyeceğiz. Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız." denildi.

Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55