,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Hekimler yağmur altında Filistin için sessiz yürüyüş yaptı

Hekimler yağmur altında Filistin için sessiz yürüyüş yaptı
Sağanak yağmura rağmen Ankara Etlik Şehir Hastanesi önünde toplanan hekim ve hekim adayları, beyaz önlükleri ile yağmur altında Filistin için sessiz yürüyüşten sonra basın açıklaması yaptılar.

Siyonist işgalciler tarafından 7 Ekim'den beri Filistin'in Gazze şehrinde çocuk, kadın ve sivillerin olduğu evler bombalanıyor, hastaneler vuruluyor ve doktorlar ölüyor. Siviller tüm uluslararası sözleşmelerde en temel haklardan kabul edilen sağlık hizmetini alamıyor.

Filistin'de yaşanan katliamlara dur demek için Ankara Etlik Şehir Hastanesi Göğüs, Kalp ve Damar Hastanesi önünde toplanan hekim ve hekim adayları, beyaz önlükleri ile Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Camii'ne kadar sesiz yürüyüş düzenlediler.

"Hekimler Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor" sloganıyla hekimlerin sesiz yürüyüşü başta Ankara olmak üzere 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi.

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Ankara Tıp Fakültesi 4. Sınıf Öğrencisi Stajyer Dr. Ahmet Hakan Erten, hekimlerin insanlık adına 'sessiz yürüyüş' yaptıklarını açıkladı.

Erten, "İşgalci israilin, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur. Hekimler olarak israilin saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız." dedi.

20 ilde eş zamanlı yürüyüş yaptıklarını hatırlatan Erten, "Bu hafta 'Sessiz Yürüyüşümüz' İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere dünyadaki tüm hekim, sağlık çalışanı ve vicdanlı insanları harekete geçmeye çağırıyoruz. Ayrıca tüm meslektaşlarımızı yapılan zulme açıktan desteğini bildiren ilaç firmalarını boykot etmeye davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız! Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55