,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi!

Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi!
Malatya'da hekimler ve sağlık çalışanları, düzenledikleri sessiz yürüyüşte, işgalci siyonist rejimin 225 gündür Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 binden fazla çocuk, 10 binden fazla kadının katledildiğini kaydettiler.

 

Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları tarafından her hafta düzenlenen "Sessiz Yürüyüş" eylemi 27'nci haftasında da devam etti. Malatya'da bir araya gelen yüzlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırımını tel'in etti.

Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünden başlayan yürüyüş, Kernek Karagözlüler Camii önünde yapılan basın açıklaması, seslendirilen ilahi, okunan şiir ve yapılan duanın ardından sona erdi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Dr. Fuat Zengin, 225 gündür devam eden soykırım ve zulme rağmen, sabreden onurlu Gazze halkına ve bütün zorluklar içerisinde açlığa, ilaçsızlığa rağmen canı pahasına hastaları için var gücüyle çalışan Gazze’nin fedakar, cesur hekimlerine ve sağlık çalışanlarına selam gönderdi.

"İsrail vahşeti sadece bugün değil, yarının coğrafyasında yaşanacak yıkımların da müsebbibi olacaktır"

Türkiye’deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüşlerinin 27. haftasında da hiç unutmadıkları ve unutmayacakları Gazze için yine her cumartesi olduğu gibi bugün de bir araya geldiklerini anımsatan Dr. Zengin, "İsrail vahşeti sadece bugün yaşanan zulümlerin sorumlusu değil, insanlığın yüreğine ölüm, düşmanlık tohumları ekerek, yarının coğrafyasında yaşanacak savaşların ve yıkımların da müsebbibi olacaktır" dedi.

imdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi!"

225 gündür siyonist rejimin, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 15 binden fazla çocuk, 10 binden fazla kadın olmak üzere yaklaşık 40 bin Filistinliyi bombalarla vahşice şehit ettiğine ve yaklaşık 100 bin kişiye yaraladığına dikkat çeken Dr. Zengin, "Elbette bundan sorumlu olan sadece zalim İsrail ve onun başbakanı değildir. Bundan sorumlu olan İsrail’e dolaylı ya da doğrudan destek veren herkes, bütün ülkeler ve o ülkelerin yönetimleridir. Tarihin çöplüğünde firavunlar, nemrutlar, zalim hükümdarlar, diktatörler saltanatlarının ebediyen sürecekmiş gibi zulmedip ellerinde mazlumların kanlarıyla geberip gittiler, azap çekecekleri günü bekliyorlar. Bizde beklemedeyiz. Her daim tarafımız mazlumlar düşmanımız zalimler" olacağını söyledi.

"Hiçbir zulüm ilelebet devam etmemiştir"

Hiçbir zulmün ilelebet devam etmediğini belirten Dr. Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize düşen eylemlerimizle yüreğimizdeki direniş ateşini diri tutmak, dua ile Allah’tan yardım dilemek! Boykot etmek zira boykot sivil bir direniştir, zalimin malını tanımamaktır! Boykotu hayatımızın her alanına yayarak bir yaşam şekline dönüştürmeliyiz. İsrail'in anlayacağı güç ve paradır, bizim yapabileceğimiz boykot etmedir! 225 gündür israil tarafından Filistin’deki sivil halka yönelik sistematik ve yaygın bir şekilde gerçekleştirilen ve soykırım, insanlığa karşı suç ve savaş suçu teşkil eden bu saldırıları bir kez daha telin ediyor, Gazze’de acil biçimde ateşkesin gerekliliğini vurguluyor ve uluslararası toplumun tüm aktörlerini bölgede yaşanmaya devam eden katliam karşısında daha etkili bir rol üstlenmeye davet ediyoruz. Her şey olup bittiğinde yaşarken korumadığınız malumların ölüsüne yapılacak yardımların bir önemi olacak mı?  Gazze de mazlumların 'artık yardımlarınız çok gecikti, sizin yardımlarınız ancak mezar taşlarımıza gelecek' sözleri yaşanan acının ifadeleridir. Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi 've her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır' sözünü hatırlatmak isteriz."

"Zulme karşı çıkan herkese selam olsun!"

Dr. Zengin son olarak, "225 gündür devam eden siyonist zulme dünyanın dört bir yanında dili dini rengi farklı insanlar, öğrenciler insanlık vicdanında bir araya gelerek Gazze’nin sesi olmakta israil'in zulmünün durması için mücadele etmektedirler. Zulme karşı çıkan herkese selam olsun! Aynı hassasiyeti paylaştığımız dünyadaki nice hekim ve sağlık çalışanları olarak sağlık desteğinde bulunmak için göreve hazır olduğumuzu, sağlık bakanlığımızın gerekli organizasyonları yapma talebimizi tekrar dile getiriyoruz. Hiçbir zaman bu vahşeti zulmü, Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından küçük erkek çocukların seslendirdiği ilahi, Dr. Muhammed Zülfü Yılmaz'ın Gazze üzerine yazdığı şiiri okuması ve İmam Hatip Abdülkadir Ateş'in yaptığı duanın ardından program sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55