,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Hazreti Peygamber'in veladeti camilerde idrak edildi

Hazreti Peygamber'in veladeti camilerde idrak edildi
Hazreti Muhammed'in veladet yıldönümü dolasıyla idrak edilen Mevlid Kandili'nde Müslümanlar camilere akın etti.

Hazreti Muhammed'in Hicri Takvim'e göre dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili Türkiye genelinde camilerde idrak edildi.

Müslümanlar, il ve ilçe müftülükleri başta olmak üzere camilerde düzenlenen kandil programları nedeniyle camilere akın etti. Müslümanlar namaz kılıp bu gecenin İslam alemine hayırlar getirmesi için ellerini semaya açıp dua etti.

İstanbul

İstanbul Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid Kandili programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Nebi'nin okunması, kaside ve dualarla ihya edildi.

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde yoğun katılımla düzenlenen, farklı TV kanallarında canlı yayınlanan programa, İstanbul valisi Davut Gül de katılım sağladı.

Farklı hocaların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program okunan Mevlid-i Şerif ve kasideler ile devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, Allah'u Teâlâ'nın hazreti Âdem'i yarattığı günden beri insanlığın dünya ve ahiret saadetini kazanmaları için kendilerine peygamberler gönderdiğini, bu peygamberlerin son halkasının da hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olduğunu dile getirdi.

Mevlid-i Nebi programları ile peygamber efendimizin getirdiği mesajların anlaşılmaya çalışıldığını aktaran Aktürkoğlu, "İlk peygamberden itibaren gelen peygamberler ahir zaman peygamberini müjdelemiş ve tüm insanlık onun gelişiyle birlikte Allah'ın rahmetinin yeryüzünde tamamlanacağına inanmışlardır. Öyle ki, geçmiş ümmetler arasında ahir zaman peygamberinin ümmeti olmak isteyen peygamberler bile olmuştur." dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Yeşil Kubbe Camii'ne akın eden Müslümanlar, yatsı namazını cemaatle kıldıktan sonra okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideleri dinledi, yapılan dua ve salavatlara eşlik etti.

Mevlidi Nebi programında selamlama konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Her yıl Peygamber Efendimizin hayatından bir kesit hayatımıza aktarabilirsek ondan istifade edeceğimizi dile getirdi.

Yeşil Kubbe Camii İmamı Molla Abdulkuddüs Yalçın da Hazreti Peygamber'in hayatından kesitler sunarak insanlığa kazandırdığı değerlere vurgu yaptı.

Malatya

Malatya İl Müftülüğü tarafından merkez Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözlüler Camii’nde Mevlid Kandili programı düzenlendi.

Program, Ramazan Özkul hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlidhanlar Mehmet Şentürk, Necmettin Ceylan ve Yusuf Çelik’in okuduğu Mevlid-i Şerif ve Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) üzerine bestelenen ilahi ve kasideleri seslendirmeleri ile devam etti.

Program, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın gecenin anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma, okuduğu dua ve kılınan yatsı namazının ardından sona erdi.

Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, "Bizler Yüce Mevla’mıza ne kadar dua, niyaz ve tazarruda bulunursak yüce Mevla’mızın iltifatına, Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’e laik ümmet olmaya o kadar mazhar olacak bir yaklaşım içerisinde olacağız inşallah. Rabbim gecemizi ihya edebilmeyi cümlemize nasip eylesin." temennisinde bulundu.

Siirt

Siirt'te Abdulhakim Sancak Çarşı Camii başta olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar Mevlid Kandil'ini dualarla idrak edip, namaz kıldı.

İmamlardan oluşan ilahi grubu tarafından kaside ve mevlit okunduğu programda İl Müftüsü Şakir Pinal, bir vaaz verdi.

Kandillerin önemli günler olduğunu belirten Pinal, Hazreti Peygamber'in yolumuzu aydınlatmak için getirdiği Kur'an-ı Kerim'i hayatımıza hâkim kılmamız gerektiğini kaydetti.

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından depremde sağlam kalan kentin belli başlı camilerinde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar, bol bol salavat getirdi.

Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.

Emir Sulatan Camii'nde İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Mevlid Kandili Özel Programı”nda da gece, dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Camiye gelen çocuklar Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlamak için camilere geldiklerini söyledi.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğü tarafından ilçe genelinde bulunan camilerde düzenlenen programlara katılan vatandaşlar, bol bol dua etti, salavat getirdi.

Ulu Camii’nde düzenlenen “Mevlid Kandili Özel Programında bir konuşma yapan Vaiz Tahir Çalışkan, Hazreti Muhammed'in her yönüyle örnek alınması gerektiğini belirtti.

Şanlıurfa

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak edilen Mevlid Kandili Şanlıurfa'da idrak edildi.

Mevlid Kandili'ni idrak etmek isteyen Müslümanlar, akşam namazının ardından çocuklarıyla birlikte başta Balıklıgöl Mevlid-i Halil Camii ve Hazreti Eyyüp Camii olmak üzere kentteki camilere akın ettiler.

Cemaatle kılınan yatsı namazının ardından eller semaya açılarak dualar edildi. Daha sonra Mevlid-i Şerif, ilahiler, salavatlar ve dualarla kandil ile ihya edildi.

Batman

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin 1452'nci yıldönümü münasebetiyle Batman'daki tüm camilerde "Mevlid Kandili" programı düzenlendi.

Yatsı namazının ardından başlayan programlarda Kur'an'ı Kerim, mevlid ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi.

Programlarda dualar edip salavatlar getiren vatandaşlar, camilerde kandilin manevi atmosferini yaşadı

İmamlar tarafından Mevlid Kandili'nin önemine değinilen programlarda, bu gecenin tüm insanlık alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu.

Düzenlenen programın ardından İLKHA mikrofonuna konuşarak günün anlam ve önemine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Batmanlılar, kandilin hayırlara vesile olmasını diledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55