,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Hayırsever aileden "Hafızlık Kur'an Kursu"

Hayırsever aileden "Hafızlık Kur'an Kursu"
Gaziantep'te hayırsever Eruslu ailesi tarafından Geylani Mahallesi'ne yaptırılan, "Mehmet Ali Eruslu Hafızlık Kur'an Kursu" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şahinbey ilçesinde, Hafızlık Kur'an Kursu için düzenlenen törene, İl Valisi'nin yanı sıra belediye başkanları, İl Müftüsü ve çok sayıda il idari ve mülki amirleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Vali Kemal Çeber, neredeyse her hafta bir cami veya bir Kur'an kursu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Vali Çeber, "Demin hafız kardeşimin okuduğu Kur'an-ı Kerim de Allah'ın izni ile sonbahar yapraklarının döküldüğü gibi bu işlere vesile olan herkesin de günahları pıtır pıtır dökülüyordur. Ökkeş Eruslu ailesi Anadolu irfanının bana göre yaşayan en güzel temsilcilerinden biridir. Allah onların her birinden razı olsun. Buradan elde edilecek hayrın ve buradan gelecek sevabın her bir zerresini tüm ceddine ulaştırsın. Eğer emeğimiz varsa burada ki herkese içinde bizlere ulaştırsın. Allah sayılarını arttırsın. Mehmet Ali Eruslu Hafızlık Kur' an Kursu mahallemize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bu iş Gaziantep modelinde koordinasyon işi. Herkesin kendi görevini adam gibi yapıp şehri de koordine etme işidir. Birlikte rahmet var, birlikte kudret var modeli. Bu modele destek veren herkese müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Artık bilim dünyamız şunu söylüyor. Altı yaş çok geç. İşte bugün şikâyet ettiğimiz şey bugün bir sonuç. Başa dönmemiz gerekiyor. Ve bu çocukları daha okula başlamadan rahmeti, merhameti, şefkati, vicdanı öğretmemiz gerekiyor. Rabbim bu çocukları adaletli, yönetici, vicdan sahibi, merhamet sahibi bir yönetici olarak yetiştirmeyi nasip etsin." dedi.

"Şehri imar ederken, nesli ihmal edersek, ihmal ettiğimiz o nesil gelir ihya ettiğimiz o şehri imha eder." sözleriyle konuşmasına başlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

"Geylani Mahallemiz kentsel dönüşümle yenilediğimiz bir mahalledir. İmar planında cami ve Kur'an kursu yoktu. Ökkeş Eruslu'nun talebi üzerine çalışmalara başladık. Amacımız neslimizi diri tutmak. Çünkü kuş iki kanatlı uçuyor. Sadece fen ilimleri verdiğiniz zaman hile ve şüphe, sadece din ilimleri olursa taassup ortaya çıkıyor. İkisini birden verdiğinizde ise hakikat ortaya çıkar. Onun için gençlerimize ikisini de aşılamak gerekiyor. Ben kendi adıma Ökkeş Eruslu ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Müessesemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise, "Bugün sevinçliyiz. Her hafta tohumunu attığımız meyve veren Mehmet Ali Eruslu Hafızlık Kur'an Kursu'muzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Hafızlık Kur'an kurslarımızı öğrenciler bakımından bir iki yıl önceki rakamlarına göre yüzde yüz elli artırmışız. 4-6 yaştan yüzde üçyüzelli artmış durumda. Bu güzellikler hayırseverlerimizin desteği ile oldu." dedi

Hayırsever Ökkeş Eruslu, duygularını şöyle ifade etti:

"Cenab-ı Hak bir ömür vermiş, ne zaman biter bilmiyoruz. Allah cümlemize iman nasip eylesin. Geçirdiğimiz ömrü geleceğimiz ömürden daha hayırlı eylesin. Allah için eğer bir şeyler yapabiliyorsak, Allah'ın verdiğini Allah için harcıyorsak bizim için ne mutlu. Ben istiyorum ki bu toplum Kur 'an'ını okusun, anlasın ve icraata geçirsin. Bunun için bu müesseselere ihtiyaç var."

Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak'ın dua etmesinin ardından kurdele kesim töreni gerçekleşti. Açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Ökkeş Eruslu ve ailesi Kur'an Kursunu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle yemekte bir araya geldi.

Akabinde günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55