,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Hasankeyf destinasyon merkezi haline gelecek

Hasankeyf destinasyon merkezi haline gelecek
Hasankeyf’in hızlı bir dönüşüm, değişim gerçekleştirdiğini belirten Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, buradaki çalışmalar bittiği zaman Hasankeyf’in müthiş bir destinasyon merkezi haline geleceğini söyledi.

 

Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Hasankeyf ilçesinde iftarda bir araya geldi.

İftar yemeğinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, Hasankeyf’in hızlı bir dönüşüm, değişim gerçekleştirdiğini söyledi.

Öztürk, “Baraj gölü altında şehirleşim yeri değişti. Tarihi eserler yeni yerlere taşındı. Yeni konforlu mekânlar oluşturuldu. Aynı zamanda yine eskiden olduğu gibi turizm burada yine ana geçim kaynağı. Gerek yerli turist gerek Batman’dan gelen misafirlerimiz, gerek ulusal, uluslararası bütün misafirlerimize sezonumuzu da açıyoruz.” dedi.

Hasankeyf destinasyon merkezi haline gelecek

“Çalışmalarda yaklaşık yüzde 90’lara gelindi”

Bayramdan sonra Hasankeyf’e büyük bir yoğunluk beklediklerini vurgulayan Öztürk konuşmasına şöyle devam etti:

“Her geçen gün bir adım daha ileriye, en üst kapasiteye çıkarmayı planlıyoruz burayı. Hasankeyf sürekli bir çalışmanın olmuş olduğu bir yer. Yaklaşık yüzde 90’lara gelindi. Hasankeyf’in taşınma sürecinde en önemli tarihi, kültürel eserlerdir. Onlar çok şükür yerlerine taşındılar, şimdi onların hemen çevre düzenlemeleri yapılıyor. Onlarda bütün hızıyla devam ediyor. Zannediyorum bir yıla kadar o çalışmalar da biter.”

Hasankeyf destinasyon merkezi haline gelecek

“Çalışmalar bittiği zaman Hasankeyf yüzde 100’e ulaşmış şekilde hizmete girecek”

Çalışmalar bittiği zaman Hasankeyf’in müthiş bir destinasyon merkezi haline geleceğini kaydeden Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Çünkü orası büyük bir çalışma. Siz çevre düzenlemesini yaptığınız zaman, peyzajı, aksları, yürüyüş mekânları, yeşil alanları oluşturduğunuz zaman o tarihi eserlerin değeri ve kıymeti daha bir artacak. İnşallah bir yıl sonra bunlarda bittiği zaman Hasankeyf yüzde 100’e ulaşmış bir şekilde hizmete girmiş olacak. Zaten yerleşim yerleriyle alakalı bir problem kalmadı. Mekânlar, alanlar, evler, taşınmalar bitti. Altyapı, üstyapı problemleri tamamlandı. Eserlerin taşınmış olduğu yerler de bittiği zaman Hasankeyf tamamlanmış olacak.”(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55