,
  • BIST 10268.58
  • Altın 2419.191
  • Dolar 32.2363
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Harran Üniversitesi siyonistleri protesto eden öğrencileri destekledi

Harran Üniversitesi siyonistleri protesto eden öğrencileri destekledi
Harran Üniversitesi, Batıdaki üniversitelerde siyonistlerin soykırımına tepki gösterdikleri için şiddete uğrayan öğrenciler ve işten çıkarılan akademisyenlerin yanında olduğunu duyurdu.

Harran Üniversitesi, Columbia başta olmak üzere, Batı üniversitelerinde siyonistlerin soykırımına tepki gösterdikleri için şiddete uğrayan ve eğitim hakkı engellenen öğrenciler ve işten çıkarılan akademisyenlerin yanında olduğunu belirterek yazılı açıklama yaptı.

"Öğrenci ve akademisyenlerin Gazze soykırımına ilişkin sergiledikleri tavır takdire şayandır"

Yapılan açıklamada, "israil'in Gazze’de sürdürdüğü vahşet, katliam ve soykırım politikası tüm insanlığın gözü önünde yaşanmaya devam etmektedir. israil hiçbir insani değere ve hukuk kuralına saygı göstermemektedir. Gözler önünde, hatta canlı yayında yaşanan soykırıma tahammül edemeyen insanlık, dünyanın her yerinde yaşananlara tepki göstermektedir. Bunun bir örneği olarak son günlerde Columbia Üniversitesi başta olmak üzere Yale, New York ve Harvard gibi köklü üniversitelerdeki öğrenci ve akademisyenlerin israil'in Gazze soykırımına ilişkin sergiledikleri tavır takdire şayandır. Ancak son derece barışçıl olan bu protestolar kamu otoritelerince şiddetle bastırılmaya çalışılmaktadır. Anlaşılan o ki katliamı gerçekleştiren israil olduğunda ABD başta olmak üzere Batı’da bunu protesto etmek bile yasaktır." denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Barışçıl göstericilerin polisin orantısız müdahalesine ve şiddete maruz kalmaları üzüntüyle izlenmektedir. Yaşanan olaylar ifade özgürlüğü başta olmak üzere demokrasi ve insan hakları açısından endişe vericidir. Dünyanın en eski üniversitesi olma sıfatıyla Harran Üniversitesi, Columbia başta olmak üzere, Batı üniversitelerinde israil'in soykırımına tepki gösterdikleri için şiddete uğrayan ve eğitim hakkı engellenen öğrenciler ve işten çıkarılan akademisyenlerin yanındadır. Üniversitemiz ayrıca soykırım nihayete erene ve suçlular hukuk önünde cezalandırılana kadar insanlığın tarafında dimdik durmaya da devam edecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55