,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Hanımlardan giyim sektörlerine çağrı: Tesettüre ve bütçeye uygun ürünler üretin

Hanımlardan giyim sektörlerine çağrı: Tesettüre ve bütçeye uygun ürünler üretin
​İslami ölçülere uygun kıyafetler bulmakta zorluk çektiklerini belirten Ankaralı hanımlar, tesettür firmalarına modadan uzak, Allah'ın rızasına uygun ürünler üretmeleri çağrısında bulundu.

Toplumun her yönüyle yozlaşmaya başladığı ve neredeyse tüm tüketim malzemelerin artık hazır satıldığı bir dönemde, tesettür teriminin de içi maalesef moda adı altında veya hazır giyimin sunduğu ürünler sebebiyle ciddi manada boşaltıldı.

Tesettürlü bayanların Allah'ın rızasına uygun tesettür ürünlerini bulmakta zorlandığı bu dönemde, ya hazır giyimin sundukları ile yetinmek zorunda kalıyor ya da kendi istediği ürünleri bulduğunda ise maalesef çok pahalı satıldığı için alamıyor.

İslami ölçülere uygun kıyafetlerin bulunamaması veya çok pahalı satılmasını değerlendiren Ankaralı hanımlar, Müslüman girişimcilere Allah’ın emrettiği tesettürü üretmeleri ve her bütçeye uygun tesettür ürünlerin üretilmesi çağrısında bulundular.

“Tesettür giyimi ucuz olursa gençlerimiz için de teşvik olur”

Allah’ın emri gereği tesettüre girdiklerini belirten Hava Çoşkun, "Tesettür giyimi biraz daha ucuz olması gerekiyor. Tesettür giyimi ucuz olursa gençlerimiz için de teşvik olur. Çok pahalı olduğundan bazıları üstüne pardösü alamıyor ya da daha düzgün bir dış kıyafet alamıyor. Ucuz olursa daha iyi olur. Tesettür giyimini ucuz yapsınlar." dedi.

“Maddi buhranlardan da kurtulmak için kızlarımız tesettüre girmeli”

Tesettürlü hanımların israftan uzak olduğuna işaret eden Fadime Çalış, "Tesettürlü kişilerin bir israfı yok. Maddi manevi olarak tesettürü alan kişi rahat oluyor. Bir dış kıyafeti için en az 5-10 sene giyiniyor. Maddi buhranlardan da kurtulmak için kızlarımız tesettüre girmeli. Bir pardösü aldığımda en az 5 sene giyiyorum. Açık olanlar her ay bir kıyafet alıyorlar. Ben buna karşıyım. Ondan sonra da yetmiyor diye ortalıkta dolaşıyorlar." ifadelerine yer verdi.

“Kadınlar evlerinde ne giyerse giysin ama dışarda en güzel kıyafet çarşaf”

Allah’ın emri olan tesettürün en güzel şeklinin çarşaf olduğunu belirten Gülseren Öztürk, şunları söyledi:

"Mütevazi giyinen kalmadı. İnsanlarımız maalesef tesettürü mahvettiler. Kur’an-ı Kerimin açıkladığı şekilde giyinen kalmadı. Kadınların dış kıyafeti kadınların vücudunu belli etmeyen ve dikkat çekmeyen giyimli bayanlarımız çoğalmalı. Bence en güzel dış kıyafet çarşaftır. İnsanları tamamıyla muhafaza ediyor gayet güzel. Giyim ve tüm sektörlerde fiyatlar almış başını gitmiş. Bir kıyafet 1000 lira – 750 lira deniliyor. Biz ev hanımları olarak o fiyata nasıl alabiliriz? Başörtüler bile çok pahalanmış. İslami tesettür satıcılarımız daha uygun satabilirler. Kur’an-ı Kerime uygun kıyafetler üretebilirler. Dikkat çekici kıyafetler yerine daha mütevazi elbiseler olmalı. Her şey çok pahalı alışveriş yapamadan geri dönüyorum."

“Tesettür firmalarına çağrım; uygun fiyata kıyafet üretsinler herkes ulaşabilsin ve alabilsin”

Tesettür giyiminin bu kadar pahalı olmaması gerektiğine dikkat çeken Yurdagül Maraşlı, "Tesettür giyiminin fiyatları uygun olması lazım. İslami kıyafetleri alacağımız mağazalara ulaşabilmemiz lazım. Tesettür firmalarına çağrım; uygun fiyata kıyafet üretsinler, herkes ulaşabilsin ve alabilsin. Pahalılıktan dolayı artık kıyafet almıyorum. Evde olan kıyafetlerimi kullanıyorum. Pahalılıklardan dolayı insanlar bir bunalım ve sıkıntı içerisindedirler.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55