,
  • BIST 9980.13
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Han Yunus'ta direnişin kapsamlı operasyonları sürüyor

Han Yunus'ta direnişin kapsamlı operasyonları sürüyor
Filistin direnişi, Han Yunus kenti başta olmak üzere Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine giren işgal kuvvetlerine karşı başarılı operasyonlarına devam ediyor.

Kassam Tugayları ile direniş hareketleri, Aksa Tufanı harekatının 110. gününde Han Yunus şehri başta olmak üzere Gazze'de birçok bölgede işgalcilere ağır kayıplar verdirtmeye devam ediyor.

Kassam Tugaylar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin batısındaki bir evin içinde barikat kuran 15'ten fazla askerden oluşan siyonist kuvveti, güçlendirilmiş TBG roketiyle hedef almayı başardı ve askerlerin hepsini ölü ve yaralı bıraktı.

Kassam mücahitleri, Han Yunus kentindeki El Fuhari bölgesinin doğusuna giren işgal kuvvetlerini ağır kalibreli havan toplarıyla vurarak doğrudan kayıplara neden oldu.

Kassam, yine Han Yunus'un batısında bir eve önceden kurdukları bubi tuzağını, işgal kuvvetlerinin girmesiyle evi patlattıklarını, ardından olay yerine gelen destek kuvvetleriyle de çatıştıklarını bildirdi. Kassam, bu olayda 10'dan fazla işgalciyi etkisiz hale getirdiklerini bildirdi.

Kassam Tugayları Han Yunus şehrinin batısında 5 işgal tankını, 3 buldozeri ve 1 personel taşıyıcıyı Yasin 105 roketleriyle vurduklarını kaydetti.

İslami Cihat Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri de Han Yunus şehrine yapılan saldırıda mücahitlerinin makineli tüfek ve tanksavar füzeleriyle düşman askerleri ve araçlarıyla şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu. Seriyyeler, şehrin batısında işgal askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombaladıklarını söyledi.

Kudüs Seriyyeleri, Cibaliye'nin doğusunda bir ikmal hattını bombaladıkları ve işgal araçlarını havan toplarıyla hedef aldıkları sahneleri paylaştı. Seriyyeler, ayrıca Gazze semalarında bir siyonist keşif İHA'sının kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Seriyyeler ve Kassam Tugayları, yaptıkları ortak operasyonda Han Yunus'un batısında bir işgal tankını Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Öte yandan Aksa Şehitleri Tugayları, Han Yunus'un batısındaki Avusturya Mahallesi'nde mücahitlerinin işgal kuvvetleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini ve düşman asker ve araçlarından oluşan bir topluluğu 120 kalibrelik havan toplarıyla bombaladığını duyurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın sözcüsü "Ebu Cihad" da önceki günlerde işgalcilere karşı 16 farklı operasyon gerçekleştirdiklerini, bunun çok sayıda işgalcinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

Ayrıca Mücahid Tugayları da savaşçılarının Han Yunus şehrinde, işgalcilerini havan topları ve kısa menzilli füzelerle hedef aldığı sahneleri paylaştı.

Mücahid Tugayları, Gazze şehrinin doğu hava sahasında siyonist bir uçağı karadan havaya füzeyle hedef aldıklarını duyurdu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55