,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

HAMAS'tan Nasır Hastanesi ve gazetecilerin hedef alınmasına ilişkin açıklama

HAMAS'tan Nasır Hastanesi ve gazetecilerin hedef alınmasına ilişkin açıklama
Hamas, Nasır Hastanesi'ndeki yerinden edilmiş kişilerin korunması çağrısında bulundu ve gazetecilerin hedef alınmasını kınadı.

HAMAS hareketi yaptığı açıklamada, işgal kuvvetlerinin doğrudan tehdidi altından olan Nasır Hastanesinin tıbbi ve ilaç malzemelerinde ciddi bir kıtlık yaşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kızılhaç Komitesine, hastanenin korunması için acil harekete geçilmesi çağrısında bulunan HAMAS, siyonist işgal kuvvetlerinin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin kuzey kapısı yakınında konumlanması ve yerinden edilenlerden burayı terk etmelerini istemesinin, terörist siyonist işgalin, yerlerinden edilmiş vatandaşlara karşı bir suç işleme niyetinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Nasır Hastanesindeki durum

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra ise hastanedeki durumun daha da kötüleştiği konusunda uyarıda bulunarak, işgal kuvvetlerinin hastanenin kuzey duvarını yıktığını kaydetti.

Kudra, "İşgal kuvvetleri, Nasır Tıp Kompleksi yönetimine yerinden edilenlerin tahliye edilmesi, hastaların ve sağlık personelinin ise burada tutulması konusunda tebliğde bulundu." dedi.

Hastane çevresindeki okulların hedef alınarak ateşe verildiğini, yangının tıbbi malzeme deposuna da sıçrayarak tamamen yandığını, ayrıca tıbbi malzeme deposunun da yüzde 80 oranında yandığını belirten Kudra, şunları kaydetti:

Nasser Tıp Kompleksi'ndeki acil servise kanalizasyon suyu hâlâ taşıyor ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını aksatıyor.

Hastane bölümlerinde atık birikiminin artması, hem salgın hastalıkların yayılması hem de hastaların yaralarının kirlenmesi nedeniyle bir sağlık felaketinin habercisidir. Sağlık personeli, hastalar ve refakatçiler büyük tehlike altında.

Yerinden edilmiş insanlar hastaneden çıkarken vuruluyor; böylece şehit oluyor veya yaralanıyor.

Hastane yönetimi, tehlikenin çok büyük olması nedeniyle şehit ve diğer ölülerin naaşlarını morga nakledemiyor."

Gazetecilerin hedef alınması

HAMAS, başka bir açıklamasında ise bugün El Cezire kanalının 2 çalışanının işgal saldırısında yaralanmasını kınadı.

Açıklamada, "Gazetecilerin acımasız ve hain bir şekilde hedef alınması, gazetecileri işgalin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkımıza karşı işlediği suçları haber yapmaktan caydırmayı amaçlayan tekrarlanan siyonist terörist davranışıdır. Gazze'ye karşı imha savaşında 126 Filistinli gazeteci şehit oldu, onlarcası da yaralandı.

HAMAS, açıklamanın devamında uluslararası insan hakları kuruluşlarına bu suçu kınamaları, Uluslararası Adalet Divanı'na ise bu suçların belgelenerek işgalin sorumlu tutulması çağrısında bulundu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55