,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

HAMAS'tan İslam İşbirliği Teşkilatı'na çağrı: Tutumlar, fiili adımlara dönüştürülmeli

HAMAS'tan İslam İşbirliği Teşkilatı'na çağrı: Tutumlar, fiili adımlara dönüştürülmeli
HAMAS, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dünkü toplantısında ortaya koyduğu tutumları takdir ettiğini, bu tutumların da işgalci rejime baskı uygulayacak bir şekilde fiili adımlara dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

HAMAS, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik siyonist saldırıdaki gelişmeleri tartışmak üzere dün İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye devletlerin Dışişleri Bakanları Konseyi'nin özel oturumunda açıklanan tutumları takdir ettiklerini bildirdi.

Örgüte ve üye devletlere, nihai bildiride belirtilen tutumları işgalci rejime, Filistin halkına karşı saldırganlığını ve barbarca savaşını durdurması için baskı uygulayacak fiili adımlara dönüştürmeye çağıran HAMAS, şunları kaydetti:

"Suçlu Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde neden olduğu acıların ve insani felaketin büyüklüğü, saldırıyı durdurmak, sistematik bir açlık savaşına maruz kalan halkımıza gıda yardımı götürmek ve Nazi oluşumunun çağdaş tarihimizde eşi benzeri görülmemiş vahşet ve katliamların hesabını vermekten kaçmamasını sağlamak için ortak ve acil Arap ve İslami eylem çağrısında bulunuyoruz."

İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin dışişleri bakanlarının Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dün yaptığı acil toplantıda, işgalci rejimin, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığının derhal ve koşulsuz olarak durdurulması ve yardımın Gazze'ye engelsiz olarak getirilmesi için insani koridorların açılması çağrısında bulunuldu.

Toplantıda ayrıca insani ve tıbbi yardımlarının sağlanması, su ve elektrik temini ve acil yardım için insani koridorların açılması çağrısında bulununuldu.

Örgüt, Filistin halkını topraklarından sürmeye yönelik her türlü girişimi reddettiklerini kaydetti.

Açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı'na, işgal yetkililerinin savunmasız Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarına ilişkin soruşturmayı hızla tamamlaması çağrısında bulunuldu.

Bakanlar, suçluların uluslararası adalete teslim edilmesinin önemini vurguladılar ve Güney Afrika, Komorlar, Cibuti, Bolivya, Bangladeş, Venezuela, Şili ve Meksika'ya Filistin Devleti'ndeki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk ettikleri için teşekkür ettiler.

Örgüt ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olan devletlere, Filistin'de işlenen suçları bir an önce mahkemeye taşımaları çağrısında bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55