HAMAS'tan dünya halklarına 3 günlük eylem çağrısı

HAMAS'tan dünya halklarına 3 günlük eylem çağrısı
HAMAS, Gazze'ye yönelik saldırganlığa son verilmesi için dünya çapında eylem ve yürüyüşler çağrısında bulundu.

İslami direniş hareketi HAMAS, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik devam eden işgal saldırganlığı ve soykırımına karşı öfkeli yürüyüşler ve baskı faaliyetleri yoluyla geniş çaplı küresel eylem çağrısında bulundu.

Hareket, Arap ve İslam dünyasındaki ve tüm dünyadaki vicdan sahibi ve özgür insanlara, işgal hükümetinin politikalarını ve Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığını reddetmek için dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde, başkentlerde ve meydanlarda her türlü dayanışma yürüyüşü ve öfkeli gösteri yoluyla acil eylemde bulunmaları çağrısında bulundu.

HAMAS, önümüzdeki günlerin, özellikle her haftanın Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinin, Gazze Şeridi halkına yönelik işgal, saldırganlık ve soykırım karşısında insan vicdanının sesini ve özgür feryadını yansıtan, sürekli ve giderek artan küresel bir harekete dönüşmesini istedi.

Hareket, işgalci hükümeti saldırganlığını durdurmaya, ateşkesi sağlamaya, geçiş noktalarını derhal açmaya, yardım sağlamaya ve yeniden yapılanmaya başlamaya zorlamak için kamuoyu baskısını artırmanın önemini vurguladı.

HAMAS, işgalci hükümetin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını yoğunlaştırdığını, baskınları ve sürekli bombardımanı artırdığını, savunmasız sivillerin çadırlarını ve evlerini havaya uçurarak ve yok ederek sistematik katliam suçları işlediğini ve zaten kötüleşen insani acılarını daha da derinleştirdiğini belirtti.

Hareket, Netanyahu liderliğindeki işgal hükümetinin, arabuluculara karşı yükümlülüklerinden kaçınmak, uluslararası hukuk ve normları hiçe saymak ve insan değerleri ile ilkelerini açıkça ihlal etmek amacıyla, ateşkes anlaşmasını günlük ve kasıtlı olarak ihlal etmeye devam ettiğine dikkat çekti.

İşgal kuvvetleri, geçen Ekim ayında ateşkes ilan edilmesinden bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde katliamlar ve saldırılar düzenlemeye devam ederek yüzlerce Filistinliyi şehit etti ve yaraladı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.