,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HAMAS'tan Arap ve İslam ülkelerine çağrı: İşgalcilerle tüm ilişkileri durdurun!

HAMAS'tan Arap ve İslam ülkelerine çağrı: İşgalcilerle tüm ilişkileri durdurun!
HAMAS'IN liderlerinden Usame Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında işgalci rejimin dün yüzlerce kişiyi katlettiği hastane soykırımı sonrası önemli çağrılarda bulundu.

HAMAS'ın liderlerinden Usame Hamdan, işgal büyükelçilerinin tüm Arap ve İslam başkentlerinden sınır dışı edilmesini, rejimle her türlü normalleşmenin, koordinasyonun ve işbirliğinin durdurulmasını ve kapsamlı boykotun etkinleştirilmesini talep etti.

Hamdan, yardım, insani, tıbbi ve gıda yardım konvoylarının getirilmesi için geçişlerin açılması ve Gazze Şeridi'ndeki hastanelerinde hastaları kurtarmak ve onlara destek olmak için entegre hizmetlere sahip sahra hastanelerinin hızla kurulması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA)da çağrı yapan Hamdan, Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mültecilere yönelik insani sorumluluklarından vazgeçmemeleri, sağlık, eğitim ve diğer tüm alanlarda çalışmalara başlamalarını istedi.

Batı Şeria, ile 1948'de işgal edilen Filistin'deki halka, SİYONİST düşmana karşı ayaklanmaya ve tüm şehir, köy ve kamplarda direniş gösterme çağrısında bulunan Hamdan, ayrıca Arap ve İslam milletinden ve dünyanın özgür halklarından soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı reddeden gösteri, oturma eylemi ve faaliyetlerine devam etmelerini istedi.

Hamdan, tüm Müslümanları önümüzdeki Cuma günü tüm şehir ve meydanlarda seferber olmaya, toplanmaya ve gösteri yapmaya davet etti.

Hamdan, işgal büyükelçilerinin tüm Arap ve İslam başkentlerinden sınır dışı edilmesini, rejimle her türlü normalleşmenin, koordinasyonun ve işbirliğinin durdurulmasını ve kapsamlı boykotun etkinleştirilmesi çağrısında bulundu.

Filistin Yönetimi ve insan hakları örgütlerine, Baptist Hastanesi'ndeki katliam başta olmak üzere işgal liderlerinin işledikleri suçlar, katliamlar ve savunmasız halka karşı uyguladıkları soykırım politikası nedeniyle acilen dava açmak üzere Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne gitme çağrısında da bulunan Hamdan, ABD başkanı Biden ile Ürdün'de yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesini takdir etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55