,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

HAMAS, yardım bekleyen sivillere yönelik katliam sonrası dünyaya seslendi: İşgali durdurun!

HAMAS, yardım bekleyen sivillere yönelik katliam sonrası dünyaya seslendi: İşgali durdurun!
HAMAS, "Arap Birliği ve BM Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanmaya, suç örgütüne Gazze'deki toplu kıyımları ve etnik temizliği durdurmaya zorlayacak kararlar almaya çağırıyoruz." dedi.

HAMAS, Gazze şehrinin güneyinde Reşid Caddesi'ndeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen sivillere düzenlediği ve en az 150 kişinin şehit olduğu ve 1000 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İşgalci siyonist rejimin, Filistin halkını topraklarından sürmek için apaçık bir açlık savaşı yürüttüğüne ve Filistin meselesini ortadan kaldırmaya çalıştığına dikkat çeken HAMAS, " Arap Birliği ve BM Güvenlik Konseyi'ni acilen toplanmaya, suç örgütüne Gazze'deki toplu kıyımları ve etnik temizliği durdurmaya zorlayacak kararlar almaya ve uluslararası hukuka yönelik tüm ihlalleri durdurmaya çağırıyoruz." dedi.

İşgal ordusunun, Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım suçunu ve etnik temizliği durdurmasını talep eden kararlarını da ihlal ettiğine dikkat çeken HAMAS, şunları kaydetti:

"Arap ülkelerini, siyonistlerin halkımıza karşı işlediği soykırım suçuna ilişkin sessizliği kırmaya ve  geçen yıl 11 Kasım'da toplanan Arap İslam Zirvesi'nde siyonist kuşatmanın kırılmasını ve Gazze Şeridi'ne acilen gıda ve tıbbi yardım getirilmesini vurgulayan kararın derhal uygulanmasına çağırıyoruz.

Arap ve İslam ümmetinin halklarını ve dünyanın özgür insanlarını, Filistin halkımıza yönelik Siyonist katliamı kınamak için kapsamlı eylem ve gösteriler düzenlemeye; hükümetlere, kuruluşlara ve Nazi savaş suçlusu liderlerine karşı etkili ve güçlü pozisyonlar almaları için baskı yapmaya çağırıyoruz.

Uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletlerin, çocuklarımıza ve insanlarımıza yönelik bu toplu katliamın durdurulmasında sorumluluklarını ve yasal görevlerini üstlenmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Suç örgütünün gece gündüz açıkça işlediği bu modern çağın suçunu durdurun. Acil gıda yardımını tüm Gazze Şeridi'ndeki halkımıza güvenli bir şekilde ulaştırmak için gerekli tüm tedbirleri alın.

Bu katliamdan, halkımıza yönelik soykırım ve etnik temizlik savaşının tırmandırılmasından siyonist işgali, onun faşist hükümetini, Nazi ordusunu, Başkan Biden'ı ve Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz.

Halkımızın şehitlerinin ruhlarına rahmet diliyor, fedakarlıklarının ve kanlarının boşa gitmeyeceğini; davamıza, topraklarımıza, mukaddesatlarımıza sadık kalacağımızı beyan ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55