,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

HAMAS ve İslami Cihad'dan Refah katliamı açıklaması

HAMAS ve İslami Cihad'dan Refah katliamı açıklaması
Filistin'deki HAMAS ve İslami Cihad hareketleri, işgalci rejimin Refah'ta yeni bir savaş suçu daha işlediğine dikkat çekerek uluslararası toplumu göreve çağırdı.

HAMAS, Pazar akşamı işgal ordusunun çadırlarını hedef almasının ardından yerinden edilmiş onlarca Filistinlinin hayatına mal olan Refah katliamından ABD yönetimini ve özellikle Biden'ı tamamen sorumlu tuttu.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Amerika'nın desteği olmasaydı ve yerinden edilmiş vatandaşlarla dolu olmasına rağmen Refah'ın işgaline yeşil ışık yakılmasaydı, bu katliam Siyonist varlık tarafından işlenmezdi." denildi.

HAMAS, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarının derhal ve acilen uygulanması ve bu katliamın, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere masum sivillerin kanının akıtılmasının durdurulması için baskı yapılması çağrısında bulundu.

Açıklamasında HAMAS, devam eden soykırım savaşının durdurulması için uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletlerin ve ilgili tüm tarafların acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

HAMAS, Arap ve İslam halklarına ve özgür halklara, soykırım savaşını kınayan eylem ve faaliyetleri yoğunlaştırmaya ve "uluslararası toplumu ve BM kararlarını küçümsemeye devam eden bu haydut oluşumla ilişkileri koparmak için baskı uygulamaya" çağırdı.

İslami Cihad

İslami Cihad hareketi ise Refah'ın kuzeybatısındaki işgalcilerin gerçekleştirdiği katliamın soykırım savaş suçlarına eklenen bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İslami Cihad, Refah'ta yerlerinden edilenlerin kaldığı kamplardaki sivilleri hedef almanın "işgalin uğradığı askeri başarısızlığın büyüklüğünü" gösterdiğini, bu başarısızlığını örtmek için işgalin sivillerini hedef aldığını kaydetti.

Hareket, işgalin Gazze Şeridi'nde devam eden suçlarının Washington ve Avrupa hükümetleri tarafından sağlanan desteğin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Refah'taki çadır kampı bombalandı

İşgal ordusu uçakları, dün akşam Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah şehrinin kuzeybatısındaki yerinden edilmişlerin kaldığı bir çadır kampı 8'den fazla füzeyle bombalaması sonucu en az 50 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.

Sosyal medya platformlarında dolaşan görüntülerde şehit çocukların ve sivillerin yanmış, bir kısmının uzuvları kopmuş cesetleri görüldü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55