,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

HAMAS: Siyonist yerleşim konferansı etnik tasfiye amaçlı

HAMAS: Siyonist yerleşim konferansı etnik tasfiye amaçlı
HAMAS hareketi, siyonist iktidar partisinin düzenlediği konferansın, Filistin halkını yerinden etme ve etnik tasfiye suçunu işlemeye yönelik olduğuna dikkat çekti.

HAMAS, siyonist oluşumdaki iktidar faşist koalisyonun dün bir konferans düzenleyerek Batı Şeria ve Gazze'nin işgalci yapıya ilhak edilmesi ve siyonist Knesset'ten onlarca bakan ve temsilcinin katılımıyla buraya yerleşim yapılması çağrısında bulunduğunu aktardı.

Konferansın, Filistin halkına karşı yerinden etme ve etnik tasfiye suçunu uygulamaya yönelik gizli niyetleri açığa çıkardığına dikkat çekildi.

Bu konferansın düzenlenmesinin, bu haydut oluşumun uluslararası yasa ve kararları ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze'deki soykırımı durdurmak için her türlü önlemi almasını talep eden son kararlarını hiçe saymasını yansıttığı belirten HAMAS, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e bu faşist konferansın düzenlenmesine karşı kararlı bir duruş sergilemesi ve bunu açıkça kınaması çağrısında bulundu.

Siyonist Kongresi

Aralarında aşırı sağcı bakanlar ve işgal müttefikleri Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da bulunduğu binlerce siyonist işgalci, Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerinin yeniden inşası talebiyle Pazar günü Kudüs'te düzenlenen bir konferansa katıldı.

"Yerleşim Güvenlik ve Zafer Getiriyor - Gazze Şeridi ve Kuzey Samiriye'ye (Batı Şeria) Dönüyoruz" başlığıyla düzenlenen konferansa, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nden 12 bakanın yanı sıra Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar da katıldı. Konferansa, koalisyondaki aşırı sağ partilerden Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich katıldı.

İbrani gazetesi "Maariv"e göre, çok sayıda aşırı sağcı aktivist ve Yahudi inanç adamının yanı sıra, işgal yönetimindeki iktidar koalisyonunu temsil eden 15 milletvekili de konferansa katıldı.

Ben Gvir'in, "Eğer bir 7 Ekim daha istemiyorsak, bölgeyi kontrol altına almalıyız." dediği belirtildi.

Katılımcıların çoğu silah taşırken, konferans merkezinin dışındaki satıcılar üzerinde "Gazze israil toprağının bir parçasıdır" yazan tişörtler satıyordu.

Kudüs'teki bir konferans merkezinde düzenlenen ve Netanyahu'nun partisinin üyeleri ile çok sayıda bakanın katıldığı konferansta konuşmacılar, "hayallerinin gerçeğe dönüştürülmesi" çağrısında bulundu.

Bazıları Filistinlilerin Gazze'den sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu ve yerleşimlerin "israillilerin güvenliğini garanti altına almanın tek yolu" olduğunu ilan etti.

Siyonist katılımcılar, 1990'larda Filistinlilere sınırlı özyönetim hakkı tanıyan tarihi "Filistin-israil" anlaşmalarına atıfta bulunarak, "Oslo Anlaşmaları öldü, israil halkı yaşıyor" sloganları attılar.

Siyonist yerleşimci lideri Daniela Weiss, Pazar günkü konferansın amacının hükümete "Gazze Şeridi'ne dönmesi ve derhal topluluklar (yerleşim) kurması" yönünde baskı yapmayı amaçladığını söyledi.

Weiss, "Araplar Gazze'de kalmayacak. HAMAS ne de HAMAS'ın destekçileri ne de olmayacak. Zaten HAMAS'ı desteklemeyenler de kalmak istemiyor." dediği aktarıldı.

Siyonist işgal rejimi, 1967'de Altı Gün Savaşı sırasında Gazze Şeridi'ni işgal etmiş, bu savaş aynı zamanda Batı Şeria'nın gasp edilmemsine ve Doğu Kudüs'ün işgaline de neden olmuştu.

Siyonist işgal rejimi, direnişin mücadeleleri sonucu 2005 yılında Gazze Şeridi'ndeki kuvvetlerini ve yerleşimcilerini geri çekmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55