,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Hamas: Siyonist rejimin Kubbet'üs-Sahra planları bölgeyi tehdit ediyor

Hamas: Siyonist rejimin Kubbet'üs-Sahra planları bölgeyi tehdit ediyor
HAMAS, işgal rejimini, Mescid-i Aksa’nın Kubbet'üs-Sahra'sını parçalayıp onun yerine sözde Süleyman Mabedi’ni inşa etmeye yönelik planları konusunda uyararak böyle bir adımın bölgeyi ateş çemberine dönüştüreceği konusunda uyardı.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) Kudüs Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Kubbet'üs-Sahra başta olmak üzere tüm mescit, namazgah, kubbe, revak ve kapılarıyla Mescid-i Aksa’nın İslami bir mabet ve sadece Müslümanların hakkı olduğunun altı çizildi.

Şartlar ne olursa olsun kimsenin İslami mukaddesata el uzatma hakkına sahip olmadığına işaret edilen açıklamada, siyonist işgal rejimi, Kudüs ve Mescid-i Aksa hakkındaki sinsi planlarını hayata geçirmemesi konusunda uyarıldı.

Ayrıca işgal rejiminin, sözde Yahudi tapınağını inşa etmek üzere Kubbet'üs-Sahra’yı parçalamak istemesinin, Mescid-i Aksa’nın dini ve tarihi hakları olduğuna inanan İslam aleminin ve Filistin davasına gönül vermiş geniş kitlelerin şiddetli öfkesini görmezden geldiğinin delili olduğuna dikkat çekildi.

HAMAS açıklamasında, dünyanın muhtelif yerlerinden Filistin topraklarına getirilen siyonist yerleşimcilerin, işgal altındaki Mescid-i Aksa’nın dini, tarihi ve coğrafi konumunu değiştirmeye yönelik sistematik saldırılarının başarısızlıkla sonuçlanacağı vurgulandı.

İşgal rejiminin, Mescid-i Aksa'ya yönelik hukuksuz ihlallerine işaret edilen açıklamada, işgal ordusu ile siyonist yerleşimcilerin düzenlediği saldırıların devam etmesinin, tansiyonun yükselmesine ve bölgedeki istikrarsızlığın artmasına yol açacağı belirtildi.

HAMAS, işgal altındaki Filistin topraklarında terör estiren siyonistlerin, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya günlük saldırılarının, tüm bölgeyi alevlendirme tehdidi olduğu, savaş endişesi verdiği aktarılarak Aksa'nın "kırmızı çizgi" olduğunu vurguladı.

İslami değerleri Yahudileştirme kampanyası bağlamında siyonist Yahudi gruplar, geçtiğimiz günlerde işgal rejiminden, Kubbet'üs-Sahra’yı yıkarak yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmesini talep etmişti.

Siyonist Yahudi örgütleri, Kudüs’te hazırladığı afişler ve sosyal medya üzerinden yayınladığı bildiriler ile Mescid-i Aksa'ya binlerce Yahudinin katılacağı baskın çağrıları yapıyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55