,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: Tam bağımsızlığımızı kazanana kadar işgale karşı koyacağız

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: Tam bağımsızlığımızı kazanana kadar işgale karşı koyacağız
HAMAS Siyasi Büro üyesi Hüsam Bedran, "Filistinliler olarak tüm uluslararası yasalar tarafından güvence altına alınan hakkımız olan tam bağımsızlığımızı elde edene kadar bu işgale karşı koyacağız." dedi.

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran, yaptığı açıklamada, önceliklerinin, "saldırının durdurulması, yardımların girmesi, yerlerinden edilenlerin geri dönmesi ve net bir yeniden inşa planı" olduğunu vurguladı.

İşgalin ön plana çıkardığı gibi sadece "esir takasıyla" sınırlı bir ateşkes müzakeresi yürütmediklerini ifade eden Bedran, "Amerika'nın tutumu bir arabulucu olarak değerlendirilemez; işgali destekleyen başlıca siyasi ve askeri ortaklarıdırlar. ABD yönetimi herhangi bir anlaşmaya varılamamasının başlıca nedenidir." dedi.

İşgale karşı direnmek için meşru haklarını kullandıklarını ifade eden Bedran, "Netanyahu'nun (Yahya) Sinvar'a ulaşma konusundaki açıklamaları bizi ilgilendirmiyor." dedi ve şunları ekledi:

"Filistinliler olarak tüm uluslararası yasalar tarafından güvence altına alınan hakkımız olan tam bağımsızlığımızı elde edene kadar bu işgale karşı koyacağız.

Biz Filistin halkı adına müzakere ediyoruz ve HAMAS liderleriyle ilgili hiçbir konuyu ele almıyoruz.

Netanyahu ,halkına gerçek kayıpları, ölü sayısını ve başarısız siyasi hedefleri anlatmalıdır.

Filistin direnişi, halkımıza karşı devam eden bu suçlar karşısında bu işgalcinin sahteliğini ve gerçekliğini ortaya koymayı başarmıştır.

Netanyahu, herhangi bir anlaşmaya varmak istemiyor ve siyasi ve güvenlik alanındaki başarısızlıklarını örtbas etmek için halkını ve mahkumların ailelerini kandırıyor.

Mesele mahkumlar ve sayılarıyla ilgili değil, mesele işgalin Gazze'deki insanların yaşamlarındaki temel meseleler konusunda arabuluculara herhangi bir garanti vermeyi reddetmesidir.

Beraberimizdeki heyetin kartları, halkımızın kararlılığı ve sahadaki direnişimiz sayesinde güçlüdür ve Netanyahu ile hükümeti üzerinde devam eden uluslararası baskı onu zayıf bir konuma düşürmektedir.

Genel olarak halkımızın, özel olarak da Gazze'nin ihtiyaç ve taleplerine ilişkin net ve belirli bir hedefe ulaşmak için direniş, siyasi eylem ve müzakereler yürütüyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55