,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

HAMAS: Refah Kapısı açık kalmaya devam etmeli, yaralılar tahliye edilmeli

HAMAS: Refah Kapısı açık kalmaya devam etmeli, yaralılar tahliye edilmeli
HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, Refah Sınır Kapısı'nın kalıcı ve sürekli olarak açılması ve hastanelerdeki aşırı yoğunluk nedeniyle yaralıların da tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında sınırlı geçişe izin verilen Refah Sınır Kapısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazze'deki hastanelerin aşırı kalabalık olduğunu ve doluluk oranının yüzde 150'yi bulduğunu belirten Hamdan, yaralıları tahliye etmek için geçiş kapısının açılması gerektiğini vurguladı.

İşgalin, sivillere ve hastalara yönelik insani yardım miktarını kontrol etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hamdan, gıda yardımı akışının günün her saatinde devam etmesi çağrısında bulundu.

Hamdan, "Bunun aksi durumunda, sadece 20 kamyonun geçişine izin verilmesi, 24 saat öldüren, yok eden, katliam yapan işgalci rejimin imajını parlatmaya çalışmaktan öteye gidemeyecektir." diye ekledi.

Birleşmiş Milletler, UNRWA ve Filistin Kızılayı'na, kuzey ve güney Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç ve yardımların hastanelere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması ve sivillerin ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmaması konusunda çalışma çağrısında bulunan Hamdan, "Ayrıca sürekli elektrik kesintisi yaşayan Gazze Şeridi'ne acilen yakıt getirilmeli ve hastanelerin toplu mezarlara dönüşmemesi için elektrik üretmek için gerekli yakıtı tükenen hastane ve tıp merkezlerine yardım edilmeli." diye konuştu.

Kassam Tugayları'nın elindeki sivil esirlere işaret eden Hamdan, başta Mısır, Katar ve diğer kardeş ve dost ülkeler olmak üzere tüm arabuluculara olan bağlılığı çerçevesinde dün iki ABD vatandaşının serbest bırakıldığını hatırlatarak, uygun güvenlik koşulları altında sivil esirlerin bırakılmaya devam edileceğini kaydetti.

Gazze'yi desteklemek için ortaya çıkan kitleleri öven ve Arap ve İslam milletinin halklarına, bu desteklerin devam etmesi çağrısında bulundu. Hamdan, yarın Gazzeli çocuklar için küresel bir dayanışma günü çağrısında bulunduklarını hatırlatarak dünya genelinde katılım çağrısını yineledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55