,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

HAMAS lideri Meşal, Gaziantep'teki mitinge mesaj yolladı: Meydanları terk etmeyelim

HAMAS lideri Meşal, Gaziantep'teki mitinge mesaj yolladı: Meydanları terk etmeyelim
Gaziantep'te düzenlenen Aksa Tufanı'na destek mitingine videolu mesaj yollayan HAMAS lideri Halid Meşal, Gazze'ye destek amaçlı gösterilerin devam etmesi, meydanların terk edilmemesi çağrısında bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Gaziantep tur otobüsleri park alanında "Kudüs ve Aksa Tufanı'na Destek" mitingi düzenledi.

Yağışa rağmen halk, mitinge yoğun katılım gösterdi.

Programa HAMAS liderlerinden Halid Meşal de videolu bir mesaj gönderdi.

"Müslüman kardeşlerimizin yaptığı cihat Aksa içindir"

Meşal, mesajında şunları kaydetti:

"Allah'ın selam ve rahmeti siz kardeşlerim ve bacılarım olan ve şu meydanı dolduran Gazianteplilerin üzerine olsun.

Siz kıymetli Gazianteplileri selamlıyorum. Sizin buradaki duruşunuz, Gazze'deki kardeşlerinize destek amaçlıdır. Gaziantep kadim bir şehirdir. Ve kendisine yakışanı yapmakta, daima Gazze ve Filistin halkıyla beraber olmakta, Filistin'in kıyamını, direnişini desteklemektedir.

Kardeşlerim! Ey Gaziantep halkı! Sizler Filistin'de yaşananları ve kardeşlerinizin ne yaptığını biliyor ve idrak ediyorsunuz. Bunun anlamını bilmekte ve bunun şuurundasınız. Aksa Tufanı'nın amacı Filistinli kardeşlerimizi hürriyete kavuşturmak ve Peygamber aleyhissalatu vesselamın Mirac'a yükseldiği, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı hürriyetine kavuşturmak için yapılan bir cihattır. Hatta sizler Aksa Tufanı isminden bile anlarsınız, idrak edebilirsiniz ki, Gazze'de bugün İzzeddin El Kassam ve diğer Müslüman kardeşlerimizin yaptığı cihat Aksa içindir.

Kardeşlerim! 7 Ekim'den beri yapılan bu Aksa Tufanı, israillilere büyük bir darbe vurmuş, onları yenilgiye uğratmış, onların bütün hayallerini çöpe atmıştır. Ve israilliler buna karşılık büyük cürümler işlemektedir.

Malumunuz olmak üzere 15 binden fazla Müslümanı şehit etmiş, bu şehit olanların 4 bininden fazlası çocuk, 2 binden fazlası da kadınlardan oluşmaktadır. israilin cürümleri bitmemektedir. israil öyle bir vahşileşmiş ki, o vahşiliğiyle mabetlere, hastanelere saldırmaktadır. Hastaneleri bombalamakta, camileri bombalamakta, kiliseleri bombalamakta ve halkımızı, savaşmayan insanları bombalamaktadırlar. Bunun sebebinin ne olduğunu bilir misiniz kardeşlerim? Çünkü onlar yeniliyorlar, yenilgiye uğruyorlar, onlar Kassam Tugayları'na, mücahitlere, Kudüs Seriyyeleri'ne hiçbir şey yapamadıklarından dolayı camilere, mabetlere, hastanelere saldırıyorlar.

Ey bu meydanı dolduran Gaziantepli kardeşlerim ve tüm İslam beldelerinde meydanları dolduran kardeşlerim! Allah sizlerden razı olsun. Rabb'im hayrınızı kabul buyursun kendi katında. Ve sizlere son olarak da şunu söylemek isterim; meydanları terk etmeyelim, meydanları doldurmaya devam edelim."

Miting, Araştırmacı Yazar Müfid Yaray Hoca'nın okuduğu dua sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55