,
  • BIST 10047.74
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

HAMAS lideri Hamdan: Halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasına yol açacak her türlü çabaya açığız

HAMAS lideri Hamdan: Halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasına yol açacak her türlü çabaya açığız
HAMAS lideri Usame Hamdan, "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da halka yönelik saldırıların durdurulmasına yol açacak her türlü çabaya açık olduklarını" vurguladı.

HAMAS lideri Hamdan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, işgalci siyonist rejimin, Aksa Tufanı operasyonunun tüm eksenlerinde, sahalarında ve savaş alanlarında stratejik bir kayıp verdiğini ve yenilgiye uğratıldığını belirtti.

"'Teslim olma' halkımızın sözlüğünde yoktur"

Bu başarının; Filistin halkının kararlılığı, direnişin mücadelesi vesilesiyle gerçekleştiğine dikkat çeken Hamdan, Kassam Tugayları'nın, "Gazze'nin işgalciler için bir mezarlık olacağının sözünü" verdiğini ve mücahitlerin "sözünde durduklarını" kaydetti.

Hamdan, "İşgalci Nazi düşmanı, uzun mücadele tarihimiz boyunca halkımızın gücünü, kudretini, izzetini ve direnişini görmüştür. Halkımız ve onun direnişinin sözlüğünde, 'teslim olma' kelimesi hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır. Aksine onların sözlüğünde, 'cihat, direniş, sabır, fedakarlık' ve 'ya zafer ya da şehadet' vardır." dedi.

Gazze'de katledilen her çocuk, bebek, kadın, yaşlı olmak üzere dökülen her kandan işgal rejimi ve Amerikan yönetiminin sorumlu olduğunu ifade eden Hamdan, ABD'ye, "Eğer  bombalamaları, barbarca cinayetleri ve korkunç katliamları durdurmak istiyorsanız, Güvenlik Konseyi'ndeki temsilcinize veto kullanmaması talimatını verin." çağrısında bulundu.

"Saldırıların durdurulmasına yol açacak her türlü çabaya açığız"

Hamdan, "Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da halkımıza yönelik saldırıların durdurulmasına yol açacak, işgal zindanlarındaki tutsaklarımızı serbest bırakarak halkımızın ulusal haklarına kavuşması ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurması yolunda ulusal bir referansın oluşmasına öncülük edecek her türlü çabaya açık olduğumuzu vurguluyoruz." diye konuştu.

Filistin halkını, Gazze Şeridi'nden çıkarmaya yönelik tüm saldırgan işgal planlarını reddettiklerini vurgulayan Hamdan, halkın kararlılığı ve direnişin mücadelesi karşısında bu planların yıkılacağını kaydetti.

Gazze'nin geleceğinin; evlatlarının, sabırlı ve metanetli halkının elinde olduğunu ifade eden Hamdan, "Direnişin kahramanları ve Gazze, başkenti Kudüs olan, tam egemen Filistin Devleti'nin ayrılmaz ve aziz bir parçası olarak kalacak. Buradan bildiriyor ve vurguluyoruz ki; Gazze'siz Filistin devleti olmayacaktır." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55