,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

HAMAS: Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı derhal durdurun

HAMAS: Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı derhal durdurun
Riyad'daki zirvede bir araya gelen Arap ve İslam ülkelerine seslenen HAMAS, "Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı derhal durdurun." dedi.

Yaptığı yazılı basın açıklamasında Riyad'daki zirvede bir araya gelen Arap ve İslam ülkelerine seslenen HAMAS, "Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı derhal durdurun." dedi.

Arap ve İslam ülkelerinin Riyad zirvesinde bir araya gelmesi üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS, İşgalci siyonistlerin yaptığı saldırılarda Gazze'deki hastaneleri kuşattığını, her türlü Amerika silahıyla barbarca ve sürekli olarak bombaladığını, akaryakıta, suya, gıdaya, internete, iletişim ve ulaşım araçlarına ve insan yaşamının her türlü ihtiyacının engellediğini söyledi.

Hastaların, yaralıların ve evinden olanların bulunduğu hastaneye saldırılmasının insanlığa karşı işlenmiş iğrenç bir suç olduğunu belirten HAMAS, "insani felaketi durdurmak için acil müdahalede bulunamayan herkesin ahlaki ve siyasi sorumluluğunu üstlendiği soykırım niteliğinde bir savaştır. Gazze Şeridi'ndeki sağlık sektörü sistemini etkileyen, aralıksız 35 gün boyunca yaşanan insanlık trajedisinin dehşeti ve çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 11.000'den fazla şehit ve 27.000 yaralı ve yaralının sayısı dikkate alındığında acilen şunu talep ediyoruz." diyerek şunları kaydetti:

"Birincisi: Arap ve İslam milletimizin liderleri, bugün Riyad şehrinde Arap-İslam kardeşliği bağları adına ortak Arap-İslam zirvesinde bir araya gelerek tarihi ve kararlı bir karar alarak Arap-İslam kardeşliğine doğru ilerlemeye karar verdiler. Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist saldırıyı derhal durdurun ve Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı yürütülen soykırım savaşının doğrudan sorumluluğunu üstlendiğiniz Amerikan yönetimine baskı yaparak bunu gerçekleştirmek için tüm Arap ve İslam gücünü seferber edin.

İkincisi: Tüm tıbbi, insani, yardım ve parlamento uzmanlık alanlarında komiteler oluşturmak ve derhal Mısır-Filistin Refah geçişine doğru yola çıkmak ve siyonist işgale meydan okumak, Gazze toplu mezarlara dönüşmeden tüm hastaneleri kurtarmak için tüm yardım, tıbbi, gıda ve yakıt malzemelerini getirmek." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55