,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C

HAMAS, Fransız gazetenin "Şifa Hastanesi" araştırmasını takdirle karşıladı

HAMAS, Fransız gazetenin "Şifa Hastanesi" araştırmasını takdirle karşıladı
HAMAS, Fransız Le Monde gazetesinin, işgalcilerin, "direnişin Şifa Hastanesi'ni karargah olarak kullandığı" yönündeki iddialarını çürüten araştırmasını takdirle karşıladı.

HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet El Rişk, Fransız Le Monde gazetesi tarafından yürütülen ve "HAMAS'ın  Şifa Hastanesi'ni askeri operasyonların komuta, kontrol ve yönetimi için karargah olarak kullandığı yönündeki siyonist iddiaları çürüten" araştırmaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

El Rişk, söz konusu gazetenin iddiaların çürüten araştırmasının, siyonist oluşumun iddialarının yanlış olduğunu kanıtlayan ve çok sayıda soruşturmada da daha önce ortaya çıkan bir dizi delilin sonuncusu olduğunu belirtti.

İşgalci siyonist rejimin, Filistin halkına karşı işlediği suçları ve imha savaşını haklı çıkarmak ve Gazze'deki sağlık sektörünü etkisiz hale getirerek halkır topraklarından sürmek için bahsi geçen iddiaları yaymaya çalıştığını vurgulayan El Rişk, uluslararası kuruluşlara çağrıda bulundu:

El Rişk, "Uluslararası Ceza Mahkemesi ve diğer yetkili mahkemeler, siyonist oluşum ve onun Nazi liderlerinden, Filistin halkımıza karşı işledikleri suçlardan ve Gazze Şeridi'ndeki tüm yaşam tesislerini sistematik olarak yok etmelerinden sorumlu tutup suçlamaya çağırıyoruz." dedi.

Le Monde: Geniş bir operasyon merkezi olarak kullanılamayacak kadar küçük

Fransız Le Monde gazetesi, yaptığı araştırmayla işgal ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi binasını işgal etmesinden bu yana yayınladığı ve tünelin varlığını gösteren video klipleri analiz ederek, "hastanenin HAMAS tarafından geniş bir operasyon merkezi olarak kullanılamayacak kadar küçük olduğuna" işaret etti.

Gazete, işgalin yayınladığı videolarda siyonist silahlı kuvvetleri sözcüsünün bir tünelde dolaşırken göründüğünü; mutfağı, tuvaleti veya küçük boş bir odayı işaret ettiğini aktararak, "Orada düzenlemeler olduğunu fark ediyoruz, ancak bunlar ne operasyonel ve stratejik bir merkez ne de silah deposu merkezi anlamına geliyor." dedi.

Gazete, işgal ordusunun daha önce HAMAS'ı Şifa Hastanesi altında bir komuta merkezini ele geçirmekle suçladığını, hastaneye baskın düzenlemeden günlerce  önce "5 toplantı odası bulunan bir merkezin üç boyutlu görüntülerini sergilediğini", ancak baskın sonrası yayınlanan görüntülerin bu durumu yansıtmadığını kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55