,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 23 °C

​Halkları Müslüman olan ülkelere "Kardeşlik ve barış mektubu"

​Halkları Müslüman olan ülkelere "Kardeşlik ve barış mektubu"
​Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından, üç ayların başlaması nedeniyle halkları Müslüman olan devlet başkanlarına “Kardeşlik ve barış mektubu” gönderildi.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve 22 dilde hazırlanan kardeşlik mektubu Türkiye’deki ülke temsilcilerine gönderildi.

Bu yıl "Kardeşlerimizi Seviyoruz" temasıyla 7'incisini düzenlenen "Ümmete Barış Çağrıları" programı Ulucanlar Cezaevi Müzesi eski matbaa binasında gerçekleştirildi.

Farklı ülkelerden Türkiye'ye eğitim için gelen uluslararası öğrenciler programa yerel kıyafetleriyle katıldı.

Ülke temsilciliklerine gönderilmek üzere hazırlanan barış ve kardeşlik mektubu Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak Furkan Yalçın, Omar Abobakr Abdulrahman Mashaabi ve Hazem Barbour tarafından okundu.

"Ümmet coğrafyasının her yerinde çatışma ve göz yaşı hakim"

Hazırlanan mektupta, şunlar kaydedildi: "Kardeşlerimizi seviyoruz dillerimiz, milletlerimiz, ırklarımız, bulunduğumuz coğrafyalar farklıyken bizi bir araya toplayan ortak paydamız Müslüman kimliğimizdir. Haritalar üzerinden çizilen sınırlar, dillerimize tekrarlatılan milliyetçi etiketlerden çok ötede biz bir bütünün parçalarıyız. Çünkü ‘Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.’ (Buhâri, Edeb 27; Müslim, Birr 66) Uykusuzluğumuz hat safhada, ateşimiz çıkmış vaziyettedir. Ümmet coğrafyasının her yerinde çatışma ve göz yaşı hakimdir. Ancak, önümüzde bir fırsat var. Haram ayların büyüğü, Recep ayı. Haram aylar, tüm kavgalara dur demektir. Haram aylar, genel bir ateşkestir. Bu vesile ile öncü olalım. Gelin haram ayları hatırlatalım. Çatışmaya değil, Barışa hizmet edelim. Ve hep birlikte ‘Kardeşlerimizi Seviyoruz’ diyelim. Çünkü ümmete barış yeryüzüne huzur getirecektir. Bu bir barış çağrısıdır, nesillere, çağlara."

Programın ardından 22 dilde hazırlanan barış ve kardeşlik mektupları, Türkiye'deki ülke temsilciliklerine gönderilmek üzere temsili olarak salonda bulunan PTT görevlisine teslim edildi.

“Haram aylarda Müslümanlar aralarındaki her türlü problemi bir kenara bırakmak zorunda”

Program sonrası konu hakkında İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanifi Sinan, “Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerimizle yaklaşık 15 yıldır birlikteyiz. Uluslararası öğrencilerimizin burada belli bir teknik, sosyal, kültürel ve şuur anlamında belli bir noktaya geldiklerini müşahede ettikten sonra şunu gördük ki uluslararası öğrencilerimizle yeryüzündeki Müslümanlar arasındaki itilafların, problemlerin ve sıkıntılarının ortadan kaldırılabileceği dair bir takım işaretler gördük ve bu çerçevede Ümmet-i Muhammed'in barış çağrıları adlı 7 yıl önce bir program yapmayı uygun gördük.” dedi.

Bu programı üç aylarda yapmayı uygun gördüklerini söyleyen Sinan, “Çünkü Haram aylarda Müslümanlar kendi aralarındaki her türlü problemi bir kenara bırakmak zorunda. Çatışma ve savaş ortamlarının ortadan kaldırmak zorundalar, bir ateşkesin var olması gerekiyor Haram aylarda. Bu çerçevede ülkemizde yaklaşık 203 farklı ülke ve bölgeden uluslararası öğrenci var ve bunların yüzde 95'i İslam coğrafyasının çocukları. Hep birlikte kendi coğrafyalarında ki kanaat önderlerine liderlere ve elinde inisiyatifi olanlara duası ve ruhu olanlara bir mesaj gönderelim dedik. 7 yıl önce Ümmete Barış Çağrıları bu sürece başladık. 7 yıldır ümmeti barışa davet ediyoruz. Biz inanıyoruz ki ümmet kendi aralarında barışı sağladığı an yeryüzünde yaşanabilir bir dünyanın kurulmasının önü açılacaktır ve yeryüzündeki zulümlerin, baskının ve yıkımların ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. İnşallah bu duygularla sürece başladık. Burada bu duygularımızı ve düşüncelerimizi, samimi ve ihlaslı bir şekilde bütün coğrafyalara sesimizi duyurmak için gayret sarf ediyoruz. Tesirini inşallah Allah gösterecektir. Allah-u Teâlâ yapmış olduğumuz bu çalışmaları kabul buyursun inşallah.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55