,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Halk, yeni seçilecek belediye başkanından ne bekliyor?

Halk, yeni seçilecek belediye başkanından ne bekliyor?
31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri 'ne ilişkin seçim takvimi işliyor. Partiler adaylarını belirledi. Peki, halk yereldeki hizmetlerden memnun mu? Halk, yeni seçilecek belediye başkanından ne bekliyor?

Halk, herhangi bir vatandaş arasında ayırımı gözetmeyen, şehrine sahip çıkan, şehrin sorunlarıyla ilgilenen ve bu sorunları dile getirip uygulamaya koyarken ayırım yapmayan bir belediye başkanın olmasını diliyor.

Yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini İLKHA mikrofonuna anlatan Batman halkı, belediyelerin hizmet sunan bir kamu kuruluşu olduğunu ve burada insanlara hizmet sunulurken herhangi bir mahalleye, gruba ve siyasi partiye yakın olma ya da olmama gibi bir ayrımcılağa kapılınmaması gerektiğini söyledi.

"Hizmet yaparken vatandaşlar arasında ayırım yapmayan biri olmalı"

Belediyeden beklentilerinin her vatandaşın beklentisiyle aynı oranda hizmet alabilmek olduğunu ifade eden Selman Uruk, "Herhangi bir vatandaş arasında ayırım gözetmeyen, şehrine sahip çıkan, şehrin sorunlarıyla ilgilenen ve bu sorunları dile getirip uygulamaya koyarken ayırım yapmayan bir belediye başkanı diliyoruz. Belediye hizmet sunan bir kamu kuruluşu olduğu için burada insanlara yaklaşımları, herhangi bir mahalleye, gruba ve siyasi partiye yakın olma ya da olmaması gibi bir düşünce olmamalıdır. Bu yüzden şehrin temel sorunları bellidir ve bu sorunlara eğilip çözüm yolarını arayan ve çözüm üretirken de kayırma yapmayan bir belediyecilik bekliyoruz." diye konuştu.

"Şehrimize yapılan hizmetlerin genelinden memnun değiliz"

Kim kazanırsa kazansın hizmet beklediklerini söyleyen İhsan Turan, "Belediye seçimleri yaklaşıyor ve kim olursa olursun bizler hizmet bekliyoruz. Yeter ki Batman milletine hizmet edilsin. Kim nerede olursa olsun, biri bir yerde belediyeye adaylığını koyuyorsa hizmet odaklı olmasını istiyoruz. Şu an şehrimize yapılan hizmetlerin genelinden memnun değiliz. Kim seçilecekse de memnun kalacağımız kişi olmasını istiyoruz.  Bizim sokaklar olsun, alt yapı olsun, aydınlatmalar olsun, ya da sağlık gibi birçok sorunumuz var ve bu sorunların giderilmesini istiyoruz." dedi.

"Batman'ın her köşesine eşit hizmet götüren biri olmalı"

Yeni seçilecek belediye başkanının hizmette ve işe alımlarda adaletli olan biri olması gerektiğini belirten Yusuf Arslan, "Yapılan hizmetlerin kalitesinden memnun değiliz. Özellikle temizlik konusunda, adam kayırma konusundan şikayetçiyiz. Batman'da bazı mahaller ile kenar semtlerdeki mahaller arasında büyük bir hizmet farkı var. Yeni seçilecek olan belediye başkanının başta adaletli bir olmasını ve Batman'ın her köşesine eşit bir şekilde hizmet yapmasını istiyorum. Özellikle işe alımlarda adam kayırılmamalı. Çünkü kendi şahsım 3 defa iş başvuruşunda bulumdum ve bütün aşamaları aşmama rağmen işe giremedim. O konuda da adaletli olmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

"Her mahalleye eşit hizmet götürecek biri olmasını isteriz"

Kentin sıkıntılarını bilen ve çözüme kavuşturan birinin seçilmesi gerektiğini ifade eden Eyüp Erdem, belediyenin hizmet yeri olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Seçim tarihine yaklaştıkça belediye, hizmetlerine daha çok hız vermeye başladı. Ama bundan öncede böyle hizmet etselerdi daha iyi olacaktı. Öncelikle Batman adayının kendi memleketinde ve şehrinde büyümüş biri olması ve kentin sıkıntılarını bilen bir kişi olması gerekiyor. Seçilecek olan belediye başkanının elit mahalleri ile kenar mahallere hizmet götürürken bir tutmasını istiyoruz. Kenar semtlere kentsel dönüşüm istiyoruz. Öncelikle yol çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi, sel baskınlarına karşı yer altı çalışmalarının bitirilmesi lazım. Bundan sonra da park, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yollar ve kaldırımların yapılmasını istiyoruz. Herkese başarılar diler ve iyi olan kazansın diyorum."  

"Şu ana kadar koltuğa oturup Batman'a hak ettiği hizmeti yapan olmadı"

Yıllardır çözülmeyen sorunlara çözüm bulan birinin seçilmesi gerektiğini söyleyen Hasan Savaş, "Batman'ın birçok sorunu vardır. Bunlar kentsel dönüşümden tutun alt yapı sorununa kadar birçok sıkıntıları var. Gerçek anlamda birilerinin artık Batman'a sahip çıkması lazım. Çünkü şu ana kadar koltuğa oturup Batman'a hak ettiği hizmeti yapan olmadı. İluh deresi projesi halen gereken aşamada değildir. Alt yapı sorunu var ve gençlere yönelik projeler yapılması lazım. Gerçek anlamda birilerinin bu hizmetleri yapması lazım. Belediye seçimlerini kim kazanırsa kazansın insanlara karşı ayrımcı biri olmasın ve herkese eşit biri olsun. Herkese eşit hizmet yapılması lazım." ifadelerini kullandı.

"Gençler için manevi değerlere, örf ve adetlerine uygun etkinlikler düzenlemeli"

Yeni seçilecek olan belediye başkanın gençlerin manevi değerlerine uygun program ve projeleri yapması gerektiğini belirten Muhammed Yetiş, "Batmanlı gençler olarak yollarımızın, parklarımızın yapılmasını ve temizlenmesini istiyoruz. Şu anki durumumuzdan çok memnun değiliz. Seçilecek yeni belediye başkanının hem biz gençlere maddi manevi destek sağlamasını hem de çevremizin temiz ve düzeltilmesini istiyoruz. Seçilecek olan aday inşallah adaletli biri olur ve gençler için manevi değerlere, örf ve adetlerimize uygun etkinlikler düzenlemesini isteriz." dedi.

"Batman güzel bir şehir olmayı hak ediyor"

Batman'da bir cadde bozulduğunda o caddenin neredeyse gelecek seçime kadar yapılmadığını ifade eden Cemal Aslan ise şunları söyledi:

"10 yıla yakındır kaldığım mahallede su sorunu halen devam ediyor. Haftada neredeyse 3-4 defa sularımız kesiliyor. Hatta bazen iki gün üst üste sularımız akmıyor. Defalarca muhtarı ve belediyeyi arıyoruz ama sorunumuza çözüm bulamıyoruz. Toz ve dumandan çok çekiyoruz. Batman'da kazanacak olan yeni belediye başkanının adaletli, becerikli ve milletine hizmet edecek biri olması lazım. Batman halkı yıllardır hak ettiği hizmeti görmemiştir. Bu yüzden hizmeti özlemiş ve hizmet istiyor. Diğer illere yapılan park ve çalışmalara Batman'ın da ihtiyacı vardır. Batman eski illeri ve köyleri andıran bir yer olmak istemiyor. Batman güzel bir şehir olmayı hak ediyor ve bu da çalışkan ve adaletli bir belediye başkanıyla olur." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55