,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Halk yeni asgari ücret zammı hakkında ne düşünüyor?

Halk yeni asgari ücret zammı hakkında ne düşünüyor?
2023 yılı için geçerli asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlenmesini olumlu bulduklarını belirten Şanlıurfa halkı, yapılan zam ile birlikte hayat pahalılığının önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı için geçerli asgari ücreti net 8 bin 500 TL olarak kararlaştırdıklarını açıkladı.

Yapılan zam ile ürünlerin fiyatının yükselmemesi için yetkililerin denetim yapmasını isteyen Şanlıurfa halkı,  enflasyonun düşürülerek halkın alım gücünün artırılması gerektiğini söyledi.

"İnşallah devlet bu pahalılığa karşı bir şey yapar"

Asgari ücretle birlikte ürünlerin fiyatının artmamasını isteyen Emine Kaysı, "Asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı, iyidir. İnşallah devlet zamlara bir el atar. Her şey aşırı pahalı olmasın. Alışveriş yapamıyoruz. Bekâr oğlum evlenmek istiyor ama evlendiremiyorum. Emekli maaşımız var ama elektrik, su ve doğalgaz faturası yüksek geliyor. Nasıl geçinelim, fakir fukara nasıl geçinsin? İnşallah devlet bu pahalılığa karşı bir şey yapar. Ürünlere indirim gelmeli. Fiyatlar düşseydi biz de rahat etseydik." dedi.

"Yeni asgari ücret yeterli değil"

Asgari ücretin 8 bin 500 lira olarak belirlenmesini yetersiz bulan Emirhan Öğretmen, "İsterlerse asgari ücreti 20 bin lira yapsınlar kaşıkla verip kepçeyle aldıklarından dolayı değişen bir şey olmayacak. Açlık veya yoksulluk sınırı 20 bin deniliyor ama asgari ücret 8 bin 500 lira olarak belirleniyor. Yeni asgari ücret yeterli değil. Yılbaşından sonra ürünlere yüzde 40 zam gelecek. Öncelikli olarak enflasyonun düşük olması gerekir. Enflasyon düşük oldu mu alım gücü fazla olur." ifadelerini kullandı.

"Asgari ücretin 10 bin lira olmasını bekliyordum"

Asgari ücretin daha fazla beklediğini söyleyen Aziz Deniz, "Asgari ücretin 8 bin 500 olması bizi kurtarmıyor. Asgari ücret zamanında 2 bin 700 liraydı, o zaman halk daha iyi geçiniyordu.  Asgari ücretin 8 bin 500 lira olması işe yaramaz. Hayat pahalılığı çok yüksektir. Asgari ücretin 10 bin lira olmasını bekliyordum." diye konuştu.

"Ürün fiyatları aşağıya çekilmeli"

Asgari ücretin daha fazla olması gerektiğini ifade eden bir başka vatandaş, "Asgari ücret günümüz şartlarına göre iyidir. Asgari ücret artınca işçileri işten çıkarıyorlar. Gençler işinden gücünden oluyor. Asgari ücretin bu pahalılıkta 9-10 bin lira olması gerekiyordu. Ürün fiyatları aşağıya çekilmeli." şeklinde konuştu.

"Fahiş fiyatların yine yükselmemesini bekliyorum"

Başka bir vatandaş ise şunları söyledi: "Fahiş fiyatların yine yükselmemesini bekliyorum. 2012 yılındaki asgari ücretin durumu şu anki durumdan daha iyiydi. Asgari ücret yeterli değildir. Türkiye'de ülke olarak fırsatçılar ülkesi olmuşuz.  Serbest bir piyasa olmuş."

Bilal Şimsek ise "Asgari ücret bu durumda yeterlidir. Ülkemiz ekonomik bir krizden geçiyor." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55