,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.165
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.8713
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

Halk: Mevlid-i Nebi etkinliğine Müslümanlar kadar gayri müslimlerin de ihtiyacı var

Halk: Mevlid-i Nebi etkinliğine Müslümanlar kadar gayri müslimlerin de ihtiyacı var
"Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine akın eden halk, Müslümanlar kadar gayri müslimlerin de böyle güzel etkinliklere ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

 

Batman'da Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla 10 binlerin katılımıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen büyük Mevlid-i Nebi etkinliğinde Peygamber âşıkları duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna anlattı.

Mevlid-i Nebi etkinliğini düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına yaptığı hayırlı çalışmalardan teşekkür eden halk, bu tür etkinliklerin ümmetin birlik ve beraberliğini gösteren güzel bir program olduğunu söyledi.

"Artık tüm Müslümanların birlik olmasını istiyoruz"

Hamdiye Güneş

4 yıl aradan sonra mevlid alanına girdiği için çok heyecanlandığını ifade eden Hamdiye Güneş, "Mevlid alanında bulunmak çok güzel bir duygu ve çok heyecanlıyım. Dünden beri buraya gelmeyi özlemle bekliyorduk. Kaynanam ve kayınpederimle beraber buraya geldik. Kaynanam yatalak olmasına rağmen buraya gelmek istedi. Burada herkesle beraber olmak çok güzel bir duygu. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Artık tüm Müslümanların birlik olmasını istiyoruz. Filistin'de olanların görünce içimiz yanıyor. Ümmetin liderleri Gazze için artık bir şeyler yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Peygamber efendimizi anmak için geliyoruz"

Şükran Şimşek

Ailece Mevlid-i Nebi programına geldiklerini söyleyen Şükran Şimşek, "Küçüklüğümden beri geliyorum. Herkesi de böyle güzel etkinliklere gelmeye davet ediyoruz. Buraya Peygamber Efendimizi anmak için geliyoruz. Çok güzel bir program. Çünkü hayırlara vesile olunuyor. Ayrıca Filistin, Gazze için herkesin duyarlı olması gerekiyor ve herkes yaşanan vahşete karşı tepkisini ortaya koymalı. Özellikle boykota dikkat edilmesi gerekiyor. Kesinlikle evlerimize haram mal almamalıyız. Çocuklarınıza Filistin kanı içirmemeliyiz. Çünkü Filistin'de Müslümanlar ölüyor, çocuklar ölüyor ve orada bir soykırım oluyor." dedi.

"Rabbim bizleri Peygamber efendimizin yolundan ayırmasın"

Tuba Doyar

Herkesin Mevlid-i Nebi etkinliğine gelerek böyle güzel duygular yaşaması gerektiğini dile getiren Tuba Doyar, şunları söyledi:

"Rabbim bizleri Peygamber Efendimizin yolundan ayırmasın ve buraya gelen bütün insanlardan Allah razı olsun. Herkesin buraya gelip bu duyguyu tatması gerektiğini düşünüyorum. Batmanlıların çoğu şu anda burada, mevlid alanına gelmekteler ve sabırsızlıkla beklemekteler. Her kesimden insanlar akın akın buraya gelmekteler. Rabbim sayılarını artırsın. Gazze'de bulunan kardeşlerimize de Allah yardım etsin." 

"Peygamberimizden başka önderimiz ve rehberimiz yoktur"

Yaşar Özcan

Mevlid-i Nebi etkinliği nedeniyle sevinçli olduklarını ama bir yandan da Filistin'in durumu ve Müslümanların darmadağın halinin kendilerini üzüntü içinde bıraktığını belirten Yaşar Özcan, "Diğer yıllara göre hüzünlüyüz. Allah Teâlâ bu güzel günü İslam'ın ve ümmetin kurtuluşuna vesile kılsın inşallah. Özellikle çocuklarımızı böyle güzel etkinliklere getiriyoruz ki bu güzel duyguları görüp yaşasınlar. Çünkü bizim Peygamberimizden başka önderimiz ve rehberimiz yoktur. İnşallah kıyamet günüde Peygamberimizin yanında olacağız." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar gibi kâfirlerinde böyle güzel etkinliklere ihtiyaçları var"

Kadri Şen

İnsanlar Peygamber Efendimizin hayatından ve ahlakından uzaklaştığı için bugün bütün İslam ümmetinin zalimlerin boyunduruğu altına girdiğinin söyleyen Kadri Şen ise duyguları şöyle paylaştı:

"İnsanlık bu zilletten kurtulmak istiyorsa Peygamber Efendimizin yoluna girmek mecburiyetindedir. Bundan dolayı kutlu doğum etkinliklerine çok ihtiyacımız vardır. Hatta bütün Müslümanlar gibi kâfirlerin de böyle güzel etkinliklere ihtiyaçları var. Çünkü şu an dünyada insanlık kaybolmuş durumdadır. Peygamber Efendimizin ahlakını kutlu doğum etkinlikleri vesilesiyle hatırlayıp Peygamberimizin hayatına yönelmeleri gerekmektedir ki dünyada güzel bir hayat yaşansın."

"Rabbim Filistin'e, Gazze'ye melekleriyle ve ebabillerle yardım etsin"

Hasan Ak

Her kesimden insanların Mevlid-i Nebi etkinliklerine gelerek birbirlerini gördüklerini belirten Hasan Ak, "Gönlümüz ister ki her sene daha fazla ve güzel olmasıdır. Allah böyle etkinlikleri hayırlara vesile kılsın. Çünkü kutlu doğum etkinliklerinin halka faydası çoktur. Her kesimden buraya geliyor ve birbirlerini görüyorlar. Buraya gelmek heyecan istiyor ve bizler de çok heyecanlıyız. Rabbim Filistin'e, Gazze'ye melekleriyle ve ebabillerle yardım etsin. Allah siyonist israile bela versin." dedi.

"Allah bu programı düzenleyenlerden razı olsun"

Ayşete Özdemir

Mevlid-i Nebi etkinlilerinin yapılmasını çok güzel ve faydalı bulduklarını ifade eden Ayşete Özdemir, "Çünkü burada Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için buradayız ve O'nu anıyoruz. Her sene bu etkinliğe geliyoruz ve çok güzel geçiyor. Allah bu programı düzenleyenlerden razı olsun. Onların sayesinde hepimiz burada toplanıp Peygamberimizi anıyor, O'na salavatlar getiriyoruz. Bu şekilde Müslümanların muhabbeti de çoğalıyor. Rabbim Filistin'in hakkını zalim yahudilere bırakmasın ve onları zelil etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55