,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Halk: Gazze gündemden düşürülmemeli, destek devam etmeli

Halk: Gazze gündemden düşürülmemeli, destek devam etmeli
Vatandaşlar, Gazze'nin gündemden düşürülmemesi, bölgeye yönelik yardımların devam etmesi, işgalcilerle yapılan ticari ve siyasi anlaşmaların son bulması gerektiğini ifade ettiler.

 

İşgal rejiminin batılı ülkelerin desteğiyle Gazze'ye yönelik sürdürdüğü katliamlara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan vatandaşlar, yaşanan zulmün gündemde tutulması, boykotun devam etmesi, Türkiye'nin israil ile ticari ilişkileri sonlandırması gerektiği çağrısında bulundu.

"Liderler israili eleştiriyor ama diğer taraftan da gemiler gidiyor"

Yaşanan katliamın Müslümanların ayıbı olduğunu söyleyen İbrahim Turan, "Şu anda rezillikte dibe vurmuşuz. Tepki sıfır. Hele liderler daha da battı. Allah onlara ve bütün Müslümanlara uyanmayı nasip etsin. Müslüman ülkelerin yöneticilerine, baştaki diktatörlere yazıklar olsun. Gerçekten çok aciz durumdayız. Selahaddin-i Eyyubilere ihtiyacımız var. Liderler israili eleştiriyor ama diğer taraftan da gemiler gidiyor. Bu nasıl bir şey? Halk olarak tüm Müslümanların ayaklanması, Gazze'ye el uzatması lazım. Yoksa bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Mahşer günü var. O masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar bunun hesabını bize soracak." dedi.

Gazze için herkesin elinden geldiğince yardım yapmaya devam etmesi gerektiğini belirten Eyüp Ekşioğlu, "Yaşananlara İlla ki tepki göstermeli, bir şey yapılamıyorsa destek verilmesi gerekir. Elin yabancısı boykot yapıyor ama bizimkiler hala gidip israile destek veren yerlerde yemek yiyorlar. Oysa almadıklarında fiyatlar düşüyor. Bazılar, 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyor. Hayır! Sana dokunuyor ama farkında değilsin. O yılan en sonunda dönüp dolaşıp seni de sokacak." diye konuştu.

"İsrail malları her zaman boykot edilmeli"

Okuduğu okula bazı Gazzeli çocukların geldiğini ve yaşadıklarını anlattıklarını söyleyen Elif Turan, "Gazze'deki kardeşlerime çok açıyorum. Bizim okula Gazze'den çocuklar geldi. Bizim sınıfa da 2 tane geldi. Bize Gazze'de neler yaşandığını anlatıyorlar ve üzerlerine bomların yağdığını söylüyorlar. Benim arkadaşlarım israil mallarını aldıklarında onları uyarıyorum. Yaşıtlarıma çağrım; her zaman Filistinli kardeşlerimizi düşünsünler ve israil mallarını boykot etsinler." şeklinde konuştu.

"Gazze'yi hiçbir zaman dilimizden düşürmemeliyiz"

Halkın israil mallarını boykot etmesi gerektiğini vurgulayan Uğur Nama, "Yaşananları daha çok paylaşmalıyız. Gazze'yi hiçbir zaman dilimizden düşürmemeliyiz. Müslüman olarak her zaman Gazze'ye destek olmalıyız." dedi.

"Türkiye'den israile ticaret gemileri gidiyorsa ilaç ve yiyecek yardımları da gidebilir" diyen Aysel Bulut, "İhracat yapılıyorsa yardım gemileri neden gitmiyor? Neden halk ölüyor? Neden insanları zehirliyorlar? O zehirler de zaman zaman bizim topraklarımıza karışacak." diye konuştu.

"Halk, işgal rejimine ait boykotu sürdürmeli"

Gazze'de yaşananlar için halkın elinden geleni yapması gerektiğini belirten Halis Çakır, "Biz sadece uyuyoruz. Böyle geldik böyle gidiyor. Biz eğer inançlı olsaydık o Gazze'ye giden gemileri durdururduk. Önce kendimize bakmalıyız. Gazze için ne yapabilirim? Diye düşünmeliyiz. Halk, işgal rejimine ait boykotu sürdürmeli. Gazze'ye de elinden gelen yardımı yapmalı. Bu iş sadece yürüyüşle olmaz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55