,
  • BIST 10105.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor
Uzun süredir gündemi meşgul eden asgari ücret miktarının ne kadar olacağı konusu tartışılmaya devam ederken; milyonlarca çalışan, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor.

 

Asgari ücretle ilgili görüşlerini paylaşan Ankaralılar, asgari ücret ile geçinemediklerini, asgari ücretin vatandaşın geçimini sağlayabilecek miktarda olması gerektiğini belirtiyor.

Hayat şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çeken halk, artan zamlar ve hayat pahalılığı karşısında bugünkü şartlarda alınan 2 bin 324 liralık asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

"İnsanların 2 bin 300 TL ile geçinmeleri çok zor"

Bugün yürürlükte olan asgari ücret ile geçinmenin mümkün olmadığını aktaran vatandaşlardan Fatih Özbek, "Mevcut ücret yeterli değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizi de hesaba kattığımızda, insanların 2 bin 300 TL ile geçinmeleri çok zor. Bir ev kirası bin 500 TL'dir. Bir de okula giden çocukları sayarsak -ki servis parası en düşük 600-900 TL'dir- asgari ücret ile geçinenlerin Allah yardımcıları olsun. Bu durumda bence asgari ücret 3 bin 500 TL olmalıdır." dedi.

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

"Asgari ücret alan gariban işçi geçimini nasıl sağlayacak"

Bir müteahhit olarak geçimini zor sağladığını belirten Bahattin Akgül, asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan işçilerin durumunun çok zor olduğunu belirterek şunları aktardı:

"Şu anda asgari ücretin net 3 bin 500 TL olması gerekir. Asgari ücretin altında çalışan işçiler bile var. 2 bin 329 lira ile geçim olur mu? Ben şu anda iflas etmişim. 10 milyon TL borcum var. Vergimi ödeyemiyorum, taksitlerimi ödeyemiyorum. Bana birçok icra gelmiş. Ben bunu ödeyemiyorsam gariban işçi geçimini nasıl sağlayacak."

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

Vatandaşlardan Halil Güven, asgari ücretin insanların geçinebilecek düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

"Asgari ücretin bu kadar düşük olması çok yazık"

Asgari ücretin çok az olduğunu dile getiren vatandaşlardan Bedriye Güler, "Çalışanlar için asgari ücret çok az. En az 3 bin TL olmasını istiyorum. Benim durumum iyi ama çocuklarını okutanlar yol parası mı verecek, kira mı ödeyecek? Asgari ücretin bu kadar düşük olması çok yazık, insanlara çok yazık." ifadelerini kullandı.

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

"Türkiye'nin şartlarının düzelmesi gerektiğini düşünüyorum"

Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin çok az olduğunu dile getiren vatandaşlardan Mehmet Işık, "Türkiye'nin şartlarını düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum. 2 bin 300 lira ile hiçbir ailenin Türkiye şartlarında yaşayabileceğini sanmıyorum. Bence asgari ücret 4 bin-5 bin olmalıdır. İnsanların rahat yaşaması lazım. Ankara'da bin liranın aşağısında ev bulmak çok zor. Kira ile beraber insanların yemesi-içmesi, elektriği-suyu, bir sürü masraf var. İnsanlar dışarıya çıkıp kültürel etkinliklere katılmayacaklar mı? Böyle şey olur mu? İnşallah ilerleyen dönemlerde bu durum düzelecektir diye umut ediyoruz." şeklinde konuştu.

Halk asgari ücretin 3-4 bin aralığında olmasını istiyor

 

"Asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerekir"

Asgari ücretin en az 3 bin 500 ya da 4 bin arasında olması gerektiğini söyleyen vatandaşlardan Salih Akkaş, "Kira, ulaşım, elektrik, su ve doğalgaz faturaları bile şimdiki asgari ücreti aşar. Geçim olarak 3 bin 500 ya da 4 bin ancak yeterli olur. Gıdasını tam alamasa bile asgari ücretin en az 4 bin lira olması gerekir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55