,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Halk: Asgari ücret yükseldikçe enflasyon da yükseliyor

Halk: Asgari ücret yükseldikçe enflasyon da yükseliyor
Asgari ücrete yapılan zamla ilgili konuşan Şanlıurfa halkı, yeni asgari ücret zammını olumlu karşılarken özellikle gıda ürünlerine fahiş zamların yapılmasının engellenmesini istedi.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görüşmenin ardından yeni asgari ücreti açıkladı.

Işıkhan, yeni asgari ücretin net olarak 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa'daki vatandaşlar asgari ücrete yapılan zamla ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Asgari ücret açıklanır açıklanmaz bunu fırsata çevirenler var"

Abdulgani Toprak

Asgari ücretin yeni zammının fena olmadığını söyleyen Abdulgani Toprak, "Genel anlamda vatandaşın geçinmesi için aslında çok kötü rakam değil. Yeteri derecede bir rakam fakat işletmeler, esnaf olsun asgari ücret açıklanır açıklanmaz bunu fırsata çeviriyorlar. Kafalarına göre zam getiriyorlar. Bunlar tabii vatandaşın geçimini zorlaştırıyor. 17 bin lira günümüz şartlarına göre fena bir para değil. Günlük 570 lira ediyor. Bir ailenin geçimi için çok iyi olmasa da çok da kötü değil. Asgari ücreti halka belirleyenler, ücreti ben az görmesem de kendileri çok fahişin üzerinde paralar kazanıyor." dedi.

"Zamlar devam ederse sıkıntı olur"

Yakup Demir

Asgari ücretle birlikte ürünlere zam gelmesinin sorun olacağını ifade eden Yakup Demir, "Asgari ücreti orta şekerli buldum. 20 bin lira olsaydı iyi olurdu ama demek ki bu kadar bütçe uygun görülmüş. Zamlar olmasa idare eder ama zamlar devam ederse sıkıntı olur. Çoğu fabrikalar işçileri işten atıyor. O zaman işsizlik de çok olur. Batı tarafında kiralar, fiyatlar daha yüksek. Bu nedenle bu ücret orayı kaldırmaz." şeklinde konuştu.

"Asgari ücret yükseldikçe biz daha da düşüyoruz"

Ahmet Başak

Yeni asgari ücretle birlikte enflasyonun da artacağını belirten Ahmet Başak, "Asgari ücret gayet iyi hatta yüksek yapılmış. Eski fiyatta kalsa daha iyiydi çünkü asgari ücret yükseldikçe enflasyon da yükseliyor. Keşke asgari ücret 4-5 bin kalsaydı da gıdalar eskisi gibi olsaydı. Asgari ücretin yükselmesi bizi iyi değil kötü yönde etkiliyor. Asgari ücret yükseldikçe biz daha da düşüyoruz. Bizim için bir yararı yok. Ücret yükseldikten 1 ay sonra her şey yükselecek ama asgari ücret 1 sene boyunca aynı kalacak, kötü oldu." diye konuştu.

"Asgarinin 17 bin olup olmamasında hiç fark eden bir şey yok"

Cenap Ekinci

Zamlardan dolayı yeni asgari ücretin bir anlam ifade etmediğini dile getiren Cenap Ekinci, "Hiç iyi bulmadım. Kiracıyım, aylığım 17 bin. Ayda 5 bin kira, vergiler ve faturalar 3-4 bini buluyor. 7-8 bin lira kaldı. Kalan parayla 3 çocuk okutamam. En azından 25 bin olması lazımdı. 17 bin oldu ama zam geldi. 100 lira olan kebap 160 lira oldu. Asgarinin 17 bin olup olmamasında hiç fark eden bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Hükümetin enflasyonu düşürmesi gerekiyor"

Vedat Aykal

Enflasyonun düşürülmesi ve zamların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Vedat Aykal, "Asgari ücret 100 bin lira olsa da her şey 2-3 katına çıkacağı için anlamsız. Asgari ücret açıklanır açıklanmaz her şeye zam geldi. Daha az bir zam yapılsaydı zamların önüne geçilebilirdi. Hükümetin enflasyonu düşürmesi gerekiyor. O da 2-3 günde olabilecek bir şey değil, baya bir süreç alacak. İnşallah enflasyon düşer." şeklinde konuştu.

"Fahiş zamlar gelmesin"

Halil Yalçın

Halil Yalçın ise "Yeni asgari ücreti iyi bulmadım. Ücret iyi oldu ama diğer ürünlere zam gelecek. Olan bize oldu. Ürünler ucuz olsaydı da asgari ücret 20 bin lira olsaydı. Fahiş zamlar gelmesin ama asgari ücret isterse 50 bin olsun." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55