,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

HAKSİAD Genel Başkanı Karavil Afganistan'da: Yatırımcılar için teşvik şartları cazip hale getirilmeli

HAKSİAD Genel Başkanı Karavil Afganistan'da: Yatırımcılar için teşvik şartları cazip hale getirilmeli
HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil, Afganistan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde, "Yatırımcılara devletin iyi bir teşvikinin olması gerekiyor. Bu konuda şartlar kolaylaştırılmalı ve cazip hale getirilmelidir." dedi.

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Fikri Karavil, beraberindeki heyetle birlikte bir dizi temaslarda bulunmak üzere Afganistan'da bulunuyor.

Karavil ve heyeti, temasları kapsamında Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muhammed Yunus Momend'i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Momend, HAKSİAD heyetine teşekkür etti.

Afganistan'ın işgalden sonra güvenilir bir ülke haline geldiğine işaret eden Momend, ülkelerin uyguladığı ambargo nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

"Afganistan bölge olarak stratejik bir yere sahiptir"

Türkiyeli iş adamlarından destek beklediklerini ifade eden Momend, "Ticaret Sanayi Odası olarak elimizden ne geliyorsa her türlü yardımı yapmaya hazırız. Fuarlarımıza iş adamlarınızı daha fazla davet etmenizi talep ediyoruz. Hepinizi Ticaret Odasının birer üyesi olarak kabul ediyoruz ve dostluğumuzu pekiştirmeyi diliyoruz. Afganistan bölge olarak stratejik bir yere sahiptir. İslam Emirliği geldikten sonra ülkede huzur ve barış hakim oldu. Sizden istediğimiz Türkiye'deki tüccarları buraya davet edip, burada fabrika açıp Türk mallarınızı burada üretmenizdir." dedi.

Ülkeye ABD ve Çin gibi yabancı ülkelerden gelen tüccarların olduğunu hatırlatan Momend, ancak İslam Emirliği olarak Müslüman tüccarlarla çalışmak istediklerini vurguladı.

"İslam Emirliği sizlerin burada yatırım yapmanızı istiyor"

Afganistan'ın tarıma elverişli bir ülke olduğuna dikkat çeken Momend, "Türkiye tarımda çok gelişmiş bir ülke konumunda olduğu için yardımlarını bekliyoruz. Ticaret konusunda sizin için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerle beraber çalışmak istiyoruz. İslam Emirliği sizlerin burada yatırım yapmanızı istiyor ve bu konuda teşekkürlerini sunuyor. Burada yatırım yapan tüccarlar ticari anlamda çok kâr elde edecektir." diye konuştu.

HAKSİAD Genel Başkanı Karavil ise Afganistan'ın artık emniyetli bir ülke olduğuna işaret ederek, "Bir yıldır buraya gidip gelmekteyim. Farklı platformlarda buranın güvenliğinden ve durumundan bahsediyoruz.  Buradaki kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmekteyiz. Sermaye korkaktır. Korktuğu yere yatırım yapmaz. Buranın tehlikeli bir yer olmadığını göstermek için çaba sarf ediyoruz." dedi.

Karavil: "Fabrika açmak isteyen yatırımcılara devletin iyi bir teşvikinin olması gerekiyor"

Ülkenin maden alanına yönelecek iş adamlarının büyük bir sermaye yatırması gerektiğini söyleyen Karavil,  "Bu konuda bir Ar-Ge çalışması gerekiyor. Maden Afganistan'da çoktur demek, yeterli olmaz. Hangi bölgede hangi madenler var ve miktarları ne kadardır, bu konuda yatırımcıları bilgilendirmek gerekiyor. Fabrika açmak isteyen yatırımcılara devletin iyi bir teşvikinin olması gerekiyor. Bu konuda şartlar kolaylaştırılmalı ve cazip hale getirilmeli. Afganistan'da işsizlik oranı had safhada. Bu konunun en asgariye inmesi için devletin fabrika açma noktasında  yatırımcılara destekte bulunması gerekmektedir. Bizler Afgan tüccarlarından oluşacak bir heyeti Türkiye'de ağırlamak isteriz.  Gelip kendilerini anlatabilirler.  Bu konuda bütün destekleri vermeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55