,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi
Her Kitap Yeni Bir Hayat ve Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması'nın ödül töreni yapıldı. Binlerce gencin katıldığı yarışmalarda ortaokul ve lise öğrencilerinden 40 öğrenci ödüllerin sahibi oldu.

 

Her Kitap Yeni Bir Hayat ve Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması Ödül Töreninde dereceye giren gençlere ödülleri takdim edildi. İki yarışmada ortaokul ve liselerden 20'şer öğrenci, toplamda ise 40 öğrenci ödüllerin sahibi oldu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik ve Öğretmen Komisyonu tarafından yıl içinde sürdürülen iki yarışma tamamlandı. Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi desteğiyle yapıldı. Her Kitap Yeni Bir Hayat Yarışması'na ise Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi. Yarışmaların ödül töreni, gençler, aileleri ve eğitimcilerin katılımıyla Büyük Çamlıca Camii 1071 Konferans Salonu'nda yapıldı.

"Okumak en iyi bilgi edinme yollarından biridir"

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi

İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

Hacı Beşirağa Camii İmam Hatibi Osman Şamil Aksoy'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, çok önemli iki yarışmanın ödül töreninde bir araya geldiklerini söyledi. Hazreti Peygamber'in Sallallahu Aleyhi Vesellem hayatını ve hayatımıza yön veren Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi destekleyen çok önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Yazıcı, "Hayata istikamet veren, yolumuzu çizen çok önemli hadisleri idrak etmek, onların üzerinde düşünmek, konuşmak, ezberlemek çok önemli. Her kitap gerçekten bir hayattır. Okumak en iyi bilgi edinme yollarından biridir. Bireysel öğrenme açısından da önemli, bunu bir yaşam alışkanlığına çevirmek de çok değerli. İki etkinlik de birbirini bütünleyecek ve yaşamda çok önemli yer edinmesi gereken iki alandır. Bugünün gençliği ve yarınları için emek verdikleri için meslektaşlarımın her birine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Rabbimizin ilk hitabı oku olmuş. Okumak bir meydan okuyuştur aslında"

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da imam hatiplerin kurucusu Celal Hoca'nın attığı tohumların, ümmet coğrafyasını kuşatan bir yapıya dönüştüğünü belirterek " Peygamber efendimizin Sallallahu Aleyhi Vesellem hadisleriyle birlikte insanı okuyan, kâinatı okuyan gençler görüyorum. Bizler bugün Celal Hocaların zor şartlarda attığı tohumların meyveleriyiz. Bizler de yeni coğrafyalara tohumlar ekeceğiz. Rabbimizin ilk hitabı oku olmuş. Okumak bir meydan okuyuştur aslında. Batıla meydan okuyan, şeytana ve şeytanlara meydan okuyan bir dinin mensuplarıyız. Hepimiz dimdik hakkı haykıran gençler olacağız. Bizler bu dönemin modern dervişleriyiz, yeniden Anadolu'yu mayalayacağız. İmam hatip gençliği inşallah 21. yüzyıla damgasını vuracak." dedi.

"Kur'an ve sünnet birbirinden ayrılmaz bir bütün, bütün hayatımızı kuşatması gereken bir değerler silsilesidir"

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi

ÖNDER Gençlik Başkanı Resul Çiftci

ÖNDER Gençlik Başkanı Resul Çiftci ise öğrencilerin kaybedeni olmayan bir yarışmada dereceye girdiklerini belirterek "Aslında biz biliyoruz ki hepsi birinci, hepsi kıymetli bir iş yaptı, kendilerine önemli bir katkı sağladı. Jüri üyeleri de bunu dikkate alarak çok zor derecelendirme yaptılar. Birçok ayeti kerimede çok açıkça biliyoruz ki, Kur'an ve sünnet birbirinden ayrılmaz bir bütün, bütün hayatımızı kuşatması gereken bir değerler silsilesidir. Sadece bir yarışma için değil sadece ömrümüzün geri kalanını da etkilemek amacıyla bu yarışmayı düzenledik." diye konuştu.  

"İnşallah buradan elde ettiğiniz bilgilerle hayatınızı şekillendireceksiniz"

Hadis-i şerif ve kitap okuma yarışmalarının ödülleri kazananlara verildi

Öğretmen Komisyonu Başkanı Ramazan Aydın

'Her Kitap Yeni Bir Hayat Yarışması'nı yapma amaçlarının sadece öğrencileri sıralamaya koyup onlara ödül vermek olmadığını belirten Öğretmen Komisyonu Başkanı Ramazan Aydın, "Burada asıl amacımız öğrencilerimize bir şeyler okutabilmek, öğretmenlerimizle birlikte onun nasıl tahlil edileceğini öğretmek, oradan alınabilecek mesajı çıkarmak ve tartışma kültürünü yaygınlaştırmaktı. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah buradan elde ettiğiniz bilgilerle hayatınızı şekillendireceksiniz." dedi.

Yarışmaya toplamda 12 bin 89 öğrenci iştirak etti

Bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Peygamberim Önderim 40 Hadis-i Şerif Yarışması"da İstanbul'daki imam hatip ortaokulların ve liselerin hadis-i şerifleri ezberleyerek ve jüri önünde yarıştı. Hitabet, diksiyon, jest ve mimiklerin de puanlamaya tabi olduğu yarışmada, Türkçe ve Arapça okuma ve anlamları da değerlendirmeye alındı. Yarışmaya 142 İmam hatip ortaokulundan 4 bin 731, 181 Anadolu imam hatip lisesinden 7 bin 358 öğrenci olmak üzere toplam 12 bin 89 öğrenci iştirak etti. Düzenlenen final yarışmasında ise her iki kategoriden ilk 10 kişiye ödülleri verildi. Üsküdar Çamlıca Kız AİHL'den Rabia Dedeoğlu lise, Arnavutköy İTO İbrahim Çağlar AİHL'den Rabia Koşak ortaokul kademesinde birinciliğin sahibi oldu.

'Her Kitap Yeni Bir Hayat Yarışması'nın 6'ncısı, İstanbul genelindeki 200 imam hatip lisesinin öğrencileri katıldı. 1000 öğrencinin iştirak ettiği yarışma çerçevesinde okullarda her 15 öğrenciye bir rehber öğretmen tayin edilerek okuma halkaları kuruldu. Gençler, belli aralıklarla bir araya gelerek sorumlu oldukları ve okudukları kitapları tahlil etti, sonra da sınava girdi. Sınavda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. İTO Marmara AİHL öğrencisi Rüstem İpek yarışmanın birincisi oldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55