,
  • BIST 10003.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Hacı adayları: Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin

Hacı adayları: Allah gitmek isteyen herkese nasip etsin
Şanlıurfa'dan kutsal topraklara gitmenin mutluluğu içerisinde olan hacı adayları, İslam ümmetinin birliği ve Kudüs'ün esaretten kurtulması için dua edeceklerini belirttiler.

 

Şanlıurfa'da hacı adayları, mukaddes topraklara gitmek için sabah saatlerinde Şanlıurfa GAP Havalimanına geldi.

Hacı adayları dualarla uğurlanırken, adayların yakınlarına vedası esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

İnzar Turizm, Şanlıurfa'dan onlarca hacı adayını kutsal topraklara yolcu etti.

Yıllardır özlemle bekledikleri günün gelmesini arzuladıklarını ifade eden hacı adayları, İLKHA'ya konuştu.

"Hacı adaylarımızı buradan yolcu etmek başka bir duygudur"

Aziz Doğan

İnzar Turizm Şanlıurfa Temsilcisi Aziz Doğan yaptığı açıklamada,  "Rabbime çok şükür bize başvuran hacı adaylarımızı bugün uğurluyoruz. Allah, bu yolda gitmeyi çok isteyip de gidemeyen kardeşlerimize de nasip etsin. Hacı adaylarımızı buradan yolcu etmek başka bir duygudur. Orayı görüp o duyguları yaşamak bambaşka bir duygudur. Şanlıurfa'dan bir kafile gidiyor. İnzar Turizm olarak bizim Türkiye geneli kafilelerimiz var. Hacı adaylarımız peyderpey gidiyorlar." dedi.

"Allah haccımızı kabul etsin inşallah"

Eyüp Bedlek

Kutsal topraklarda dua edeceğini söyleyen Eyüp Bedlek, "İnşallah oraya gittiğimizde Müslümanlara dua edeceğiz. Allah haccımızı kabul etsin. Allah bütün Müslümanları bir yapsın, zalimleri de başımızdan def etsin. Uzun yola gideceğiz. Allah bizim ve bütün Müslümanların haccını kabul etsin. İnşallah bizim orada edeceğimiz dualar kabul olur ve Allah bizleri affeder." diye konuştu.

"Allah gitmek isteyen herkese kısmet etsin inşallah"

Afif Bilim

Haccın insana kulluğunu hatırlattığı yer olduğunu belirten Afif Bilim, "Hacılara hizmet etmek için gidiyoruz onlarla birlikte olmak onlara hizmet etmek ve kutsal topraklara gitmek büyük bir duygudur. Allah gitmek isteyen herkese kısmet etsin İnşallah. Anlatılmaz bir duygu yaşamak lazım. Orada Allah'ın farzlarını yerine getirmek, dua etmek ve O'na teslim olmak bambaşka bir duygudur. Orası insana kulluğunu hatırlattığı ve kulluğun tam olarak yaşandığı bir yerdir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs'e gidip oradan da Hareme gitmeyi nasip etsin"

Nasreddin Nege

Kudüs'ün kurtuluşu için dua edeceğini vurgulayan Nasreddin Nege, "Çok mutluyuz ve bu mutluluğu çok bekledik. 13 senedir bunun özlemini yaşıyoruz. 13 sene sonra Allah bu yolu bize nasip etti ve adımız çıktı biz çok mutluyuz. Allahın evine gideceğiz Allah herkese nasip etsin. İnşallah peygamberimize misafir olacağız. Biz çok mutluyuz onun beytini tavaf edip Allah'a şükredeceğiz. Dileğimiz ve orada edeceğimiz dualarda Kuds'ü Şerif'e gitmeyi bize de bir gün nasip etsin İnşallah. Müslümanlara orda da tavafı nasip etsin. Kudüs'e gidip oradan da Hareme gitmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu.

Hüseyin Kılıç

Hacca gideceği için duygulanan Hüseyin Kılıç ise "Çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Allah'ın evine misafir olacağız. Allah bütün ümmete nasip etsin. İlk gidişimiz çok mutluyuz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55