,
  • BIST 10006.72
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Günümüzün Mus'ab bin Umeyr'i: Şehid Aytaç Baran

Günümüzün Mus'ab bin Umeyr'i: Şehid Aytaç Baran
​Hilm, cehd ve gayretiyle kendini İslam davasına adayan şehid Aytaç Baran, PKK elemanları tarafından katledilişinin 8'inci yılında rahmet ve minnetle yâd ediliyor.

Diyarbakır'da, 9 Haziran 2015'te PKK'lilerin silahlı saldırısı sonucu katledilen Yeni İhya-Der Başkanı ve HÜDA PAR üyesi Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti.

Günümüzün Mus'ab bin Umeyr'lerinden olan Aytaç Baran, gece gündüz demeden gençlerden oluşturduğu ders halkalarıyla İslami tedrisat yapıyordu. Gençlerin etrafında pervaneler gibi dönen Aytaç'ın şehadetinden sonra bütün gençler ona talebe oldu, ondan şehadet dersini aldı ve aziz davaları uğrunda mücadele vermek için daha büyük bir azim ve kararlılığa büründü.

Şehid Aytaç davası için gece gündüz çırpındı

Küfür ve tuğyan güçlerinin Müslümanlar üzerine acımasızca geldiği, mensuplarını ve özellikle de gençleri sindirip davanın saflarından uzaklaştırmak için her türlü sinsi plan ve desiseleri devreye soktukları, işkence odalarında en vahşi işkencelere maruz bıraktıkları bir dönemde Aytaç, gençler şeytana ve dostlarına yem olmasın, imanları muhafazada olsun, davanın saflarında en küçük bir kırılma olmasın diye gece gündüz çırpındı, etrafında gençlerden halkalar oluşturdu. Dolunayın bir parçası olan yüzündeki tebessümü gençlerin çehrelerinde yerini buldu.

Şehit Aytaç kardeşlerine hep şunu haykırıyordu; "Açılıp kapanan gözleriniz olduğu halde eğer bu aziz İslam davasında kırılmalar meydana gelir ve düşmanın darbeleri karşısında –Allah göstermesin– güçsüzleşirse, Allah katında kendimizi müdafaa edecek bir mazeretimiz olmayacaktır." Gelen darbeler karşısında kendini siper edip uğrunda pak kanını akıttığı aziz davasını daha bir muhkem kılmak için dava adamına yakışır örnek bir mücadele azim ve kararlılığını gösterdi.

Etrafında gençler eksik olmaz, kimseyi incitmezdi

İslam davası için gecesini gündüzüne katan Şehit Aytaç Baran'ın yumuşak huyluluğu ve güler yüzlülüğü sayesinde etrafında gençler eksik olmaz, kimseyi incitmezdi.

Mütebessim çehresiyle karşısındakilerin kalbini adeta fethederek İslam'ı onların kalbine nakşetmişti. Çocuklarla çocuk, gençlerle genç, ihtiyarlarla ihtiyar olabilen Şehit Aytaç Baran, herkesle özel bir şekilde ilgilenirdi.

Çocuklara bile "ağabey" diye hitap eden, oyunlarına eşlik eden Şehit Aytaç Baran, "Biz bu çocuklarla ilgilenmezsek, şefkat ve merhamet göstermezsek, onlara İslam ve Kur'an ahlakını öğretmezsek bu çocuklar yarın kötü yollara düşüp İslam düşmanlarının kucağına düşerler." derdi.

Kentin varoş mahallelerinden sayılan Şehitlik ve Benusen'de yaptığı yardım çalışmalarından dolayı esnaf ve halk tarafından çokça seviliyordu.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Kutlu Doğum etkinliklerinde, kadife sesiyle okuduğu Kur'an-ı Kerim ile halkı cezbeye getiren Aytaç Baran, "Önderimiz Peygamber" ilahisiyle de gönüllere taht kurmuştu.

Aytaç Hoca'nın çalışmaları örgütü rahatsız ediyordu

Gençleri kendi emelleri doğrultusunda kullanmak isteyen malum örgüt, Aytaç Hoca'nın çalışmalarından rahatsızdı. Aytaç Hoca'nın yetiştirdiği gençlerin ahlakı, örgütü rahatsız ediyordu.

Aytaç Hoca'nın İslami hizmetlerinden rahatsız olan örgüt, meşum planını devreye koymuştu. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından düzenlenen suikastla katledilen Aytaç Baran'a yönelik saldırı anı, güvenlik kameralarına yansımış, görüntülerdeki bir katil zanlısı yakalanırken ikinci zanlı olan Sezgin Demirok Aralık 2015'te Yenişehir'de polisle girdiği çatışma sonucu öldürülmüştü.

Suikastın ardından açılan davada tek tutuksuz sanık 22 yaşındaki Diyadin Gümüş "kasten öldürme" ve "PKK terör örgütü üyesi olma" suçlarından beraat etmişti.

Aytaç Baran gibi bir "barış elçisinin" kurşunlanması, "barış" kelimesinin arkasına saklananların amacının savaş olduğunun da en büyük ispatıydı.

Aytaç Baran'ın şehadet haberi, başta dava arkadaşları olmak üzere sevenlerini derinden üzmüş ve sarsmıştı.

Baran'ın naaşı, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Morgundan alınarak, oluşturulan uzun araç konvoyu ile önce hizmette bulunduğu Yeni İhya Der binasının yakınındaki Selahattin Avşar Camii'ne götürüldü. Burada cenaze namazı kılındıktan sonra, Yeniköy mezarlığına getirildi.

Baran, Yeniköy Mezarlığı'nda kadın, erkek, genç, yaşlı binlerce kişinin tekbirleri ve salavatları eşliliğinde defnedildi.

Şehid Aytaç Baran Hoca mezarı başında anılacak

PKK tarafından haince katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti.

Şehadetinin 8'inci yıl dönümü münasebetiyle Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından bugün saat 17.30'da mezarı başında anma programı düzenlenecek.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, herkesi yapılacak programa davet etti.

Şehid Aytaç Baran'ın şehadeti öncesinde bölgenin durumunu özetleyen Çelik, "Bilindiği üzere çukur siyaseti ve çözüm süreciyle birlikte bölgede çok ciddi bir başıboşluk meydana geldi. Bölgedeki Kürt halkının menfaatini ve hayrını istemeyen derin yapılar HDP ve PKK gibi yapıları kullanarak kaostan beslendi." dedi.

"HDP veya PKK'nin nerede kuvvetli olursa orada huzursuzluk çıkardığını ısrarla dile getiriyorduk"

Konuşmasında 6-8 Ekim olaylarını da hatırlatan Çelik, "Halkımızın da hatırlayacağı üzere 2014 yılındaki 6-8 Ekim olaylarında kurban eti dağıtan gençlere yönelik tarihin unutamayacağı bir katliam gerçekleşti. Bu katliamdan 8 ay sonra 2015 yılı Haziranı'nda yapılan seçimlerde her tarafa özellikle doğu ve güneydoğu illerine astıkları afişlerde musluktan kan akan resim paylaşılmıştı. Bununla şunu demek istiyorlardı: Bize oy vermezseniz her taraf kan olacak. Bizler Şehitler Kervanı Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, Peygamber Sevdalıları Vakfı gibi bölgede yaşayan Kürtler olarak şunu ısrarla dile getiriyorduk. Diyorduk ki; HDP veya PKK nerede kuvvetli olursa orada huzursuzluk çıkarıyor, kan döküyor, fitne yapıyor." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Söz konusu o seçimde 80 milletvekili çıkardıktan sonra kuvvetli oldukları her yerde fitne ateşini yaktılar. İşte bu fitnelerden bir tanesi de Şehid Aytaç Baran'ı hunharca katletmek oldu. Aytaç Hoca'nın seçilmesinin sebebi kaldığı derneğin bulunduğu şehitlik semtinde gençlerin maneviyatı üzerine çalışmalar yapıyordu. O güzel ahlakıyla mahalle üzerinde çok ciddi olumlu etkiler bırakmıştı. Bu da onları rahatsız ediyordu." şeklinde konuştu.

Çelik, "Bu minvalde Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti olarak bugün şehidin kabri başında saat 17.30'da anma etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55