,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Güney Afrika Adalet Bakanı: İsrail, sunduğumuz delilleri çürütemedi

Güney Afrika Adalet Bakanı: İsrail, sunduğumuz delilleri çürütemedi
Güney Afrika Adalet Bakanı Ronald Lamola, işgalci rejimin, Gazze'de soykırım suçu işlediğine dair ülkesinin suçlamalarını çürütemediğini vurguladı.

Aynı zamanda Uluslararası Adalet Divanı'ndaki Güney Afrika hukuk ekibinin başkanı olan Ronald Lamola, Hollanda'nın Lahey kentindeki ikinci oturumunun ertelenmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Ülkesinin suçlamalarına karşılık işgal rejimi yetkililerinin mahkemede verdikleri savunmayı dinlediğini belirten Lamola,"Tel Aviv, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant dahil olmak üzere yetkililerinin açıklamalarını veya askerlerinin sahadaki eylemlerini inkar edemez. İsrail, Filistin halkını Gazze'den sürme fikrini çürütemiyor gibi görünüyor ve biz yasaya ve sunduğumuz kanıtlara bağlıyız ve (israilin) Filistinlilere karşı soykırım yapma niyetinden eminiz." dedi.

Lamola, "Hiçbir şey israilin Gazze'ye savaş yürütme şeklini haklı gösteremez ve meşru müdafaa, soykırım suçlarını haklı çıkarmaz. Kapsamlı bir dava açtığımızdan eminiz. israil bizi şeytan gibi göstermeye çalıştı, Birleşmiş Milletler dahi Gazze'deki yardım misyonlarının çalışmasını engellediğini ve savaşı durdurmanın tek çözüm olduğunu itiraf ediyor." diye konuştu.

Lamola, Uluslararası Adalet Divanı'nın, işgalci rejimi Gazze'deki savaşı durdurmak için geçici önlemler almaya zorlayacağına olan güvenini dile getirdi.

Bugün, Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika Devleti tarafından işgal rejimine açılan ve onlarca ülke tarafından desteklenen, tarihsel bir emsal niteliğindeki "soykırım" davasının ikinci oturumu gerçekleştirdi.

Bugünkü oturumda mahkeme, işgalci rejimin, Güney Afrika'nın kendisine açtığı suçlamalara karşılık sözde savunmalarını dinledi.

Güney Afrika, dün yapılan ilk oturumda mahkemeye, işgal rejiminin, Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinliyi katlettiğine ve onlara "fiziksel yıkıma yol açacak koşullar" yarattığına dair kanıtların toplandığı 84 sayfalık ayrıntılı bir soykırım dosyası sundu.

Duruşmalarda yalnızca Güney Afrika'nın, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırganlığını askıya alması yönündeki acil eylem talebi ele alındı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55