,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 23 °C

Gündüz: Siyasi Partiler Kanuna aykırılıktan hüküm giydim! 2 gün hapis yattım

Gündüz: Siyasi Partiler Kanuna aykırılıktan hüküm giydim! 2 gün hapis yattım
Yeni Dünya Partisi Lideri Emanullah Gündüz, 2820 sayılı siyasi partiler kanuna aykırılıktan hüküm giydiğini hapis cezasına çarptırıldığını ve 2820 sayılı siyasi partiler kanuna aykırılıktan belki de ilk defa bir siyasetçinin hapis cezası aldığını söyledi.

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah Gündüz, yaptığı açıklamada 2820 sayılı siyasi partiler kanuna aykırılıktan hüküm giydiğini hapis cezasına çarptırıldığını ve iki gün Ankara Açık Ceza infaz kurumunda hapis yattığını açıkladı.

Gündüz, 2820 sayılı siyasi partiler kanuna aykırılıktan belki de ilk defa bir siyasetçinin hapis cezası aldığını belirterek, "2820 sayılı siyasi partiler kanuna aykırılıktan belki de ilk defa bir siyasetçi hapis cezası aldı. Biz Konya'da üniversite öğrencisi iken parti kurduk ve genel merkezimiz faaliyette değildi bu sebeple Anayasa mahkemesi ve Yargıtay'a Genel merkezimiz aktif değildir üyelik çalışması yapmadığımız için bağış toplamadığımız için gelir gider hesabımız bulunmamaktadır şekilde beyan verdik ama bu kanuna aykırı bulunup bir anlam da neden paranız yok diye ceza verildi hüküm giydik." dedi.

Devlet hazine yardımı yaptığı partilere uyguladığı tüm işlemlerin aynısını para vermediği partilerede uyguladığınıa işaret eden Gündüz, "Bu durum kanunidir ama hukuki değildir adil değildir. 5 ay hapis cezasına ve 375 lira para cezasına çarptırıldım. Siyasi partiler kanunu yenilenmeli mutlaka değişmelidir. Ankara açık ceza infaz kurumunda iki gün hapis yattım ve kovid izni ile serbest bırakıldım. İki günlük süre bana çok faydalı oldu deneyim ve tecrübe kattı. İki günde elliden fazla hükümlü ile tanışıp görüştüm infaz koruma memurlarının çalışma şartlarını çok daha yakından gördüm Yargı sistemimiz ve infaz kurumları ile ilgili bana tecrübe kattı bu alanlarda yakında çalışmalar yapmamız gerektiğini çok açık net şekilde gördük. Tüm bu süreçte işlemlerimi takip eden genç Avukatım Sayın Muzafer Şeyhanlı beye çok teşekkürler. Hüküm giyen bir siyasi sabıkalıyım ama bu sabıka siyaset yapmaya engel olmadığı gibi tam tersine bize güç deneyim ve motivasyon katmıştır. Ülkeye siyasi adalet sağlamak ve topluma Adalet tesis etmek için daha çok çalışmamız gerektiğini göstermiştir." ifadelerni kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55