,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Gül: ​"Yanlış politikalar yüzünden bölgede hayvancılık bitme noktasına geldi"

Gül: ​"Yanlış politikalar yüzünden bölgede hayvancılık bitme noktasına geldi"
HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, beraberindeki heyetle yaylaları dolaşarak, hayvan besicilerinin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

​Kasaplık canlı hayvan ve et ithalatı nedeniyle bölgedeki hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyleyen HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, ithalat yerine yerli hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Muş’un Hasköy ilçesinin Altınova beldesine bağlı Gökyazı köyü merasında incelemelerde bulunarak besicilerin sorunlarını dinleyen Gül, besicilerin yaşadığı sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları yürüteceklerini, bölgede hayvancılık ve tarımın yeniden canlanması için azami gayret göstereceklerini ifade etti.

Yaptığı ziyaretin ardından açıklamada bulunan Gül, yanlış politikalar yüzünden bölgede hayvancılığın bitme noktasına geldiğini vurguladı. Gül "Hayvancılık yapan kardeşlerimizi ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Gerçek anlamada sıkıntı içerisinde olduklarını gördük. Yem ve saman fiyatının yüksekliği, su ve mera başta olmak üzere, birçok konuda sıkıntılarını dile getirdiler. Sıkıntılar mevcut, coğrafyanın ağır şartlarıyla birlikte son zamanlarda artan kasaplık hayvan ve et ithalatıyla katlandığını dile getiriyorlar." dedi.

"Bölgede hayvancılığın yeniden canlanması için destekler verilmeli"

Bölgede hayvancılığın yeniden canlanması için desteklerin verilmesi gerektiğini dile getiren Gül, "Şu yaylaya baktığınızda binlerce hayvan yetişiyor. Desteklenmesi halinde bu rakamlar daha yükseklere çıkacak. Bölgedeki hayvancılığın gelişmesiyle aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Kırmızı et ihtiyacında, dışa bağımlılıktan kurtulmuş olunacak. Hükümetin piyasadaki et fiyatlarının yükselmesini önlemek adına 500 bin kasaplık canlı hayvan ithal etmeyi gündeme alması doğru bir hamle değildir. Eğer buna çözüm aranmak isteniliyorsa, hayvan ithal etmek yerine, mevcut hayvancılığı destekleyerek bu açık kapatılabilir. Bu kadar meranın olduğu, ekonomisinin hayvancılığa dayalı geniş bir bölgenin olduğu Türkiye’de, dışardan et ve hayvan ithal etmek doğru bir hamle değildir." diye konuştu.

Hayvancılık yapan köylülerden Abdullah Tekin, sorunlarıyla ilgilenmesinden dolayı HÜDA PAR yetkililerine teşekkür ederek, hayvancılığın geçmişe nazaran çok azaldığını, desteklenmemesi halinde bitme noktasına geleceğini belirtti. Tekin, kasaplık canlı hayvan ve et ithal etmek yerine kendilerinin desteklenmesinin ülke ekonomisi için daha iyi olacağını belirterek seslerinin duyurulmasını istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55