,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Genelkurmay Başkanı Akar sınır illerinde incelemelerde bulundu

Genelkurmay Başkanı Akar sınır illerinde incelemelerde bulundu
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki heyetle birlikte sınır illerinde bazı temaslarda bulundu. Sınır bölgelerindeki birlikleri denetleyen Akar, daha sonra Valilikleri ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki heyetle birlikte sınır illerinde bazı bir dizi temaslarda bulundu.

Orgeneral Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç ve Tuğgeneral İdris Acartürk eşlik etti.

İlk ziyaretini Hatay’a yapan Akar, Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. Burada Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı ve ardından heyet hep birlikte Valilik makamına geçti. Vali Ata ile bir süre görüşen Orgeneral Akar daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Valilik binasından ayrıldı.

Orgeneral Akar ve beraberindeki heyetin sınır birlikleri denetlediği öğrenildi.

Daha sonra Orgeneral Akar, sınır birliklerinde denetlemelerde bulunmak üzere aynı heyetle Şanlıurfa'ya geçti. Şehir merkezinde bulunan 20'nci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda, Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali tarafından karşılanan Orgeneral Akar ve beraberindekiler, burada denetlemelerde bulunup askerlerle görüştükten sonra Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile beraberindeki kuvvet komutanları, bir süre makamda basına kapalı olarak Vali Abdullah Erin ile görüştü. Orgeneral Akar, ve beraberindekiler daha sonra helikopterle Suriye sınırında havadan incelemelerde bulundu.
Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanların, sınır hattında denetlemelerini sürdüreceği belirtildi.

Öte taraftan; PKK’nin Suriye kolu PYD’nin tek taraflı ilan ettiği kantonların başkanları ABD Üssü’nde toplantı yaptığı iddia edildi.

ABD’ye ait Rimeylan Askeri Üssü’nde yapılan toplantıda, “PKK/PYD tarafından işgal edilen bölgelerde federalizm ilanı” konuşuldu. Yapılan toplantıda 2015 yılında PKK tarafından işgal edilen Rakka’ya bağlı Tel Abyad ilçesinin müstakil kanton olması karara bağlanırken daha önce başta Tel Abyad olmak üzere birçok yerin isminin değiştirilmesi de kararlaştırıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55