,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Gençleri ifsat eden festivaller tepki çekiyor

Gençleri ifsat eden festivaller tepki çekiyor
Belediyelerin toplumun ahlaki değerlerine aykırı olan Gençlik Festivali adı altında düzenlediği konserlere tepki gösteren Şanlıurfa halkı, konserlere harcanan bütçenin deprem bölgesi için harcanması gerektiğini vurguladı.

 

Yaz talinin yaklaşması ve okulların tatil olmasına az bir süre kala, şehir merkezlerinde gençlere yönelik yapılan toplumun genel ahlaki değerlerini hiçe sayan 'Yaz Şenliklerine ve Konserleri'ne tepkiler gelmeye devam ediyor.

Toplumu yozlaştıran konserlere bir tepki de Şanlıurfa halkından geldi.

"Bir yerde yas varsa öbür tarafta da eğleniliyorsa doğru değil"

Mehmet Emin Ataş

Konsere verilecek paranın depremzedelere verilmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Emin Ataş, "Konserlerin amacı nedir, bilinmiyor. Millet boş boş eğleniyor. Konserlere ciddi paralar dökülüyor. Uyuşturucu, alkol kullanılıyor. 3-4 sene önce bir konsere gitmiştim. Orada uyuşturucu kullanıyorlardı. Bu doğru bir uygulama değil. Ülkemizde bir felaket yaşandı. Bunun için bir çalışma yapılsa daha uygun olur. Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Bir yerde yas varsa öbür tarafta da eğleniliyorsa doğru değildir. Batılılaşmanın kökü de böyle uygulamalardan geliyor. Peygamberler Şehrine yakışan şey; onlar gibi yaşamaktır. Peygamberler Şehrine gelip sana hakaret ediyor. Sen de orada eğleniyorsun. Bu kendine yaptığın bir ahlaksızlıktır. Terbiye, ahlak koptuğu zaman toparlamak çok zor olur. Zakkum grubu gelip ağza alınmayacak laflar etmiş. Neye getiriyorsun bunları? Zakkum diye bir isim mi olur? Konserler gençlerin ahlaki durumunu bozan bir durumdur.  Konser yerine depremzedelere yardım edilsin. Bir Urfalı olarak konser istemiyorum. Konsere verilecek bütçe depremzedelere ayırılmalı." dedi.

"Belediyeler kendi halkına harcama yapsa daha iyi olur"

Muhammed Kaplan

Depremde mağdur olan halka sahip çıkılması gerektiğini belirten Muhammed Kaplan, "Belediyeler önce kendi halkına baksa daha iyi olur. Depremi daha yeni atlattık. Büyük depremde bazı yerler yıkıldı. Çok zor durumda insanlar var. Belediyeler kendi halkına harcama yapsa daha iyi olur. Bir konser için 1 milyon vereceğine o parayla yapı inşa edebilirsin. İş sağlayabilirsin. Özellikle depremzedelere yardım yapabilirsin. Çoğu kişi depremden dolayı perişan oldu. Halkına yardım etmek varken neden konser düzenliyorsun?" diye konuştu.

"Festivallere verilen önemi mantıksız buluyorum"

Mehmet Gümüşkolan

Belediyelerin fuzuli uygulamalara para harcadığını ifade eden Mehmet Gümüşkolan, "Belediyenin daha güzel işler yapması gerekirken bu festivallere verdiği önemi mantıksız buluyorum. Konserlere bir sürü masraf gidiyor. Belediye boş harcama yapacağına depremzedelere dağıtması daha mantıklıdır. Belediyeler genellikle çok fuzuli şeyler yapıyor. Yaptıkları işi gösteriş için mi yoksa Allah için mi yapıyorlar? Belediyelere güvenip oy veriyoruz ama insanlara seçimden sonra saygıları olmuyor. İnsanların dertlerini kimse dinlemiyor. Belediyelere güveniyoruz ama yanlış yaparlarsa kıyamette ellerimiz boğazlarında olacak. Hesabını soracağız." şeklinde konuştu.

Abdulkadir Bağcı

Abdulkadir Bağcı ise "Su bulamayan depremzedeler var. Depremzedeler de insan değil mi? Konserler hep insanları yozlaştırmak içindir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55