Geçici ateşkes öncesi Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı saldırılar

Geçici ateşkes öncesi Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı saldırılar
Rusya ve Ukrayna, Paskalya öncesinde ilan edilen geçici ateşkese saatler kala karşılıklı insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirdi. Ateşkesin bugün saat 16.00’da başlayacağı ve pazar günü sona ereceği bildirildi.

Planlanan geçici ateşkes öncesi, cuma gecesinden cumartesi sabahına kadar süren saldırılarda tarafların birbirini hedef aldığı aktarıldı. Rusya’nın Ukrayna’ya en az 160 İHA gönderdiği belirtildi.

Ukraynalı yetkililer, saldırılarda ülkenin doğu ve güney bölgelerinde en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Özellikle Odesa bölgesinde ciddi hasar meydana gelirken, 2 sivilin öldüğü ve altyapının zarar gördüğü bildirildi.

Öte yandan Ukrayna’nın Rusya’nın güneyindeki Krasnodar bölgesine düzenlediği İHA saldırılarında bir petrol deposunda yangın çıktığı, bazı apartmanların da hasar aldığı kaydedildi.

Rusya kontrolündeki Donetsk bölgesinde ise Ukrayna’ya ait saldırı sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Kremlin, cumartesi günü saat 16.00 itibarıyla başlayacak ve pazar günü sonuna kadar devam edecek 32 saatlik geçici ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev’in Paskalya için ateşkese hazır olduğunu ve karşılık vereceğini belirtirken, ülkede ateşkesin uygulanabilirliğine dair şüphelerin sürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.