,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Gazze’nin küçük şehidleri son yolculuklarına uğurlandı

Gazze’nin küçük şehidleri son yolculuklarına uğurlandı
Siyonist çetelerin, Gazze Şeridi'ne düzenlendiği hava saldırısında şehid olan 3 çocuk, son yolculuklarına uğurlandı.

Gazze'nin doğusunda dün siyonistlerin yaptığı hava saldırısı ile şehid olan 3 çocuk, son yolculuklarına uğurlandı.

Gazze'nin Deir El-Balah bölgesindeki bir camide büyük bir kalabalık tarafından cenaze namazları kılınan 3 şehid çocuğun naaşı şehidler kabrine götürüldü.

Cenaze törenine HAMAS Lideri İsmail Heniyye’nin yanı sıra direniş gruplarının yetkilileri, milletvekilleri ve binlerce Filistinli katıldı. Şehidlerin tabutlarını omuzlayan Heniyye, cenaze namazını da kıldırdı.

Cenaze töreninde konuşma yapan Gazze milletvekillerinden Ahmed Bahr, "Siyonist rejimin yapmış olduğu bu katliam bize garip gelmiyor. Bu tür katliamları her gün kadın, erkek, çocuk demeden her yerde öldürerek gösteriyor zaten. Bu gün, acımasızca ve haince şehid edilen çocuklarımızı tüm dünyanın gözü önünde uğurluyoruz." dedi.

"Direniş hareketleri kendi halkını korumaya gücü yeter ve bunu yakında göreceksiniz"

Bahr, tüm dünyaya seslenerek bu insanlık suçunun görülmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında barışçıl gösteri yapan halka saldıran siyonist rejime seslenen Bahr, "Direniş hareketleri kendi halkını korumaya gücü yeter ve bunu yakında göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

"Akan kanlar bu mübarek toprakların özgürlüklerine kavuşmasına vesile olacaktır"

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü Platformu Başkanı Halid Batş ise şunları söyledi:

"Siyonist rejimin 3 çocuğu vahşice şehid etmesinin en az karşılığı Gazze’deki kuşatmayı kırmak olacaktır. İşgalci siyonistler bizim gözümüzü korkutmaya çalışıyor. Yaptığımız Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü ile baş edemeyeceklerini anlayınca bu tür vahşi saldırılara başvuruyorlar. Vahşilikleri ortaya çıkınca, öldürdükleri çocukların eylem hazırlığında oldukları yalanını yaymaya başladılar.  Büyük Geri Dönüş Yürüyüşümüz her şekilde devam edecek ama siyonistlerin yürüyüşümüze karşı silahlı saldırılarına da müsaade etmeyeceğiz. Halkımıza diyoruz ki; sizler yürüyüşünüze devam edin; direniş hareketlerimiz her zaman ve her yerde sizlerin yanında olacaktır. Evet, akan tek damla kan bizleri ne kadar üzse de bu akan kanlar bu mübarek toprakların özgürlüklerine kavuşmasına vesile olacaktır."

İslami Cihad: Saldırılar karşılıksız kalmayacak

Öte yandan İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada, saldırının karşılıksız kalmayacağı ve siyonist rejimle varılan  ateşkes anlaşmasına uyulmayacağı kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalciler tarafından dün akşam düzenlenen hava saldırısında şehid olanların Halit Bassam Mahmud Said, (13), Abdulhamid Muhammed Abdülaziz Ebu Zaher (13) ve Muhammed İbrahim Abdullah Satari (13) isimli çocukların olduğunu açıklamıştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55