,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Gazzeli çocuklar tarafından pişirilen "Barış Ekmeği" dünya liderlerine gönderildi

Gazzeli çocuklar tarafından pişirilen "Barış Ekmeği" dünya liderlerine gönderildi
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocuklar tüm dünyaya barış mesajları verdi.

 

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda "İnsanlığın Onur Sınavı Gazzeli Çocuklarla Barış Ekmeğini Birlikte Pişiriyoruz" sloganıyla gerçekleşen programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'ni anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Gazzeli Meryem'in tüm insanlığın vicdanına seslendiği mektubu ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

"Herkes gözünü kapatmış zulme ortaklık ediyor ama bu aziz millet her zaman mazlumun yanında olmuştur"

Yapılan organizasyonun ilkini birlikte yaptıklarını hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Sayın başkanımızla beraber ilk ekmeği pişirmiştik. O günden bugüne dünyanın dört bir yanından çocuklarımız Esenler'e geliyor, İstanbul'un güzel yerlerini dolaşıyorlar. Barışı, ekmeği paylaşmayı öğreniyorlar. Bu yıl hüzünlüyüz. Çocuklar uyurken sessiz kalınır. Çocuklar ölürken sesimizi yükseltmemiz lazım. İşte bu sesi dünyada yükselten yine Türkiye. Herkes gözünü kapatmış zulme ortaklık ediyor ama bu aziz millet her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Gazze'den gelen çocukların o heyecanlarını, o haykırışlarını beraber göreceğiz" dedi.

Yapılan organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan İstanbul Valisi Davut Gül, "Dünya çapında bir organizasyona ev sahipliği yapan Tevfik Başkanımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Bu sene programa sadece Gazzeli çocuklar davet edildi. Bu da vizyonun yanında vicdanı gösteriyor. Bu da zalimlerin zulümlerini alt edecektir." diye konuştu.

14 yıldır düzenledikleri program kapsamından dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları Esenler'de misafir ettiklerini söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Misafir ettiğimiz çocuklarımız, ülkelerinden un getirip burada ekmek pişirdiler. Sonra bu ekmekle birlikte bir mektup yazarak dünyadaki bütün liderlere mektup gönderdik. Eserler'deki çocuklarla beraber dünya çocuklarını birbirleriyle buluşturduk." şeklinde konuştu.

"Annelerin feryadını dünya görmüyor"

Dünyanın küresel ve egemen güçlerine seslenerek, "artık masum insanların kanını emdiğiniz yeter" diyen Göksu, "Bakınız 21'inci yüzyılda insanlığın gözü önünde 7 Ekim'den bir katliam ve soykırım yaşanıyor. Göz göre göre katil siyonist israil, Gazze'yi, Gazze'deki çocukları katlediyor. Dünya sessiz, dünya suskun. Dünya görmüyor. Annelerin feryadını dünya görmüyor. Çünkü feryatta bulunan anneler Müslüman. Çünkü katledilen çocuklar Müslüman. Küresel emperyalistler için Müslümanların kanı çok ucuz." ifadelerini kullandı.

Ülkesindeki savaşın bir an evvel bitmesini ümit ettiğini belirten Gazzeli Salih Keshta, "Savaş olduğu için çok üzgünüz artık bitmesini istiyoruz. Festival harika geçti. Çok beğendim, arkadaşlarımla oyunlar oynadık. Vapur gezisi yaptık, çok eğlendik." dedi.

Gazzeli Abdullah Alnunu ise "Türkiye'ye 5 ay önce geldik. Filistin'de çok kötü şeyler yaşanıyor. Açlık, susuzluk bütün kötülükleri gördük. Kuzenlerim şehit oldular. Türkiye bize yardım etti, bizi oradan çıkardılar. Yeni arkadaşlarla tanıştık, eğlendik. Bizim için festival hazırladıkları için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Gazzeli arkadaşlarını çok sevdiğini kaydeden Miraç Çomak da şöyle konuştu:

"Gazze'den gelen arkadaşlarımızla tanıştık, çok güzel vakit geçirdik. Gezdik, parka gittik. Festivale birlikte hazırlandık. Barış Ekmeği Festivali çok eğlenceli geçti. Onların yaşadıkları savaş için çok üzülüyorum, Gazzeli kardeşlerimizin hep yanında olduğumuzu söylemek istiyorum."

Pişirilen ekmekler dünya liderlerine gönderildi

Protokol konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül ile Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu önlük giyerek, Gazzeli çocuklarla birlikte Barış Ekmeği'nin hamurunu hazırladı.

Bismillah denilerek sahneye kurulan fırında pişirilen ekmek, protokol üyeleri tarafından fırından çıkarılıp öncelikle alandakilere ikram edildi, ardından dilimlenerek dünya liderlerine gönderilmek üzere etkinlik alanında bulunan PTT aracına teslim edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55