,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Gazze'den Türkiye'ye getirilen yaralı ve hasta sayısı 182'ye yükseldi

Gazze'den Türkiye'ye getirilen yaralı ve hasta sayısı 182'ye yükseldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'den gerçekleştirilen yeni hasta tahliyesi sonucu Türkiye'deki Gazzeli hasta sayısının 182'ye yükseldiğini bildirdi.

Bakan Koca, Gazze'den tahliye edilen 5'nci hasta grubunun Etimesgut Askeri Havalimanı’na getirilmesinin ardından burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugün toplam 68 Gazzeli hastanın naklini yaptıklarını belirten Koca, bunlardan 37’sinin bebek ve çocuk hasta, 31'inin de erişkin hasta olduğunu belirtti.

68 hastanın içindeki kanser hastası sayısının ise 4 olduğunu aktaran Koca, "Diğer hasta grubu ağırlıklı travma, ortopedi ve yaralanma grubu olan hasta grubu. Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerimize naklini yapıyoruz. Toplam 114 hastamız var idi, şu an toplam gelen 68 hastayla birlikte 182 hastamız oldu. Refakatçilerle birlikte toplam 359 kişi getirilmiş oldu. Hastalarımızdan bugüne kadar 2 hastamızı kaybettik. Şu an 6 hastamız yoğun bakımda. Yoğun bakımda olan 2 hastamızın ise durumları ciddi, entübe durumdalar. Bir hastamız göğüs kanseri, bir hastamız ise mide kanseri tanısı ile takip ediliyor. Biri 63, biri 70 yaşında olan hastalarımız." dedi.

Türkiye'nin sahra hastanesi Refah Sınır Kapısı yakınlarında kurulacak

Türkiye'nin Gazze'de kurması planlanan sahra hastanelerine ilişkin 3 bölgeyi incelediklerini ancak uygun görülmediğini belirten Koca, "Refah Sınır Kapısı'na daha yakın olan yeri uygun bulduk. Hem Mısır hem israil ile olan iletişimimizde onlarca da uygun görüldü. Onun erken dönemde sahra hastanesinin kurulum hazırlıkları yapılmaya başlandı." dedi.

Koca, Gazze’den yapılacak olan 6’ncı tahliyenin önümüzdeki hafta yapılmasının planlandığını ifade ederek, "Özellikle Gazze'de sağlık hizmetlerinin her geçen gün verilemediği bir döneme girmiş durumdayız. O nedenle bundan sonraki dönemde hastaların nakli daha fazla olabilir. Onun çalışmalarını üçlü koordinasyon ekibimiz yapıyor." diye konuştu.

İşgalci rejimin saldırısında yaralanan ve bacaklarını kaybetme riski olan 9 yaşındaki Rital adlı küçük kız hakkında konuşan Koca, onun da tedavi için Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Koca, "Özellikle her 2 bacağının kesilme durumu söz konusu olan, açık yara ve doku kaybı olan bir yavrumuz. O bebeğimiz, o yavrumuz da bugün gelenler arasında. Onu da yakın takip ediyor." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55