,
  • BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 22 °C

Gazze'deki soykırımda 18 bin 787 kişi şehit oldu

Gazze'deki soykırımda 18 bin 787 kişi şehit oldu
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında şehit olanların sayısı çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 18 bin 787'ye, yaralıların sayısı ise 50 bin 897'ye yükseldi.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları 68 gündür devam ederken, can kaybı, yaralı ve kayıp sayısı her geçen dakika artıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırıların 68'nci gününde açıklamalarda bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, son saatlerde siyonist rejimin 179 kişiyi şehit ettiğini, 303 kişiyi de yaraladığını belirtti.

El-Kudra, Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 18 bin 787'ye, yaralı sayısının da 50 bin 897'ye yükseldiğini söyledi.

İşgalin geçtiğimiz son saatlerde 18 katliam ve savaş suçu gerçekleştirdiğini kaydeden El Kudra, enkaz altında ve sokaklarda halen çok sayıda kurbanın bulunduğu ifade etti.

İşgalci rejimin, Kemal Advan Hastanesi'ne baskın düzenleyerek orayı adeta kışlaya çevirdiğini ifade eden El Kudra, hastanenin boşaltılması tehdidinde bulunulduğunu, yaralı ve hastaların da Şifa Hastanesi'ne nakledilmeye zorlandığını ancak Şifa Hastanesi'nin tedavi yapamayacak kadar eksiğinin olduğunu söyledi.

El Kudra, "Barınma merkezleri ve yerlerdeki sağlık ve insani durum dayanılmaz ve hayal bile edilemez bir hal aldı. Salgın hastalıkların yayılması, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz beslenme, içme suyu ve kişisel hijyen eksikliği ve bunlara yönelik herhangi bir sağlık hizmetinin sunulamaması sonucunda on binlerce kişinin ölümünden endişe ediyoruz." dedi.

Barınma merkezlerinden sağlık merkezlerine ulaşan bulaşıcı hastalık vakasının 327 bin olduğunu aktaran El Kudra, hastaneye ulaşamayan vakalar da düşünüldüğünde bu sayının çok daha fazla olduğuna dikkat çekti.

El Kudra, "İşgal, halen 38 sağlık personelini alıkoymaya devam ediyor. İşgalin sağlık sistemine yönelik saldırganlığı 300 sağlık personelinin şehit olmasına ve 102 ambulansın imha edilmesine yol açtı. İşgal, 138 sağlık kuruluşunu hedef alarak 22 hastane ve 52 sağlık merkezini hizmet dışı bıraktı." diye konuştu.

Gazze'nin güneyindeki hastanelerde çok büyük bir tıbbi yetersizlik olduğunu vurgulayan El Kudra, uluslararası kurumlara buralara gereken yardımı yapmaları çağrısında bulundu.

El Kudra, ayrıca tüm ülkelere ve uluslararası kurum ve kuruluşları, "yaralı ve hastaları kurtarmak için Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sahra hastaneleri kurma" ve "barınma merkezleri ve 700 binden fazla çocuk, 50.bin hamile, 1.100'ü diyaliz hastası olmak üzere 350 kronik hasta ve binlerce yaralıya temel yaşam koşulları ve sağlık hizmetlerini sağlamaya" çağırdı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55