,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 23 °C

Gazze'deki Selahaddin Caddesi'nde işgal tankıyla ilgili yaşananların detayı

Gazze'deki Selahaddin Caddesi'nde işgal tankıyla ilgili yaşananların detayı
Filistin direnişi, Gazze şehrinin güneyindeki Selahaddin Caddesi üzerindeki siyonist işgal tanklarını hedef aldı ve onları geri çekilmeye zorlarken söz konusu bölgede herhangi bir işgal ilerlemesi bulunmuyor.

Filistin Enformasyon Merkezine göre mücahitler, Gazze'nin doğusundaki tarım alanından ayrım duvarına 3 km uzaklıktaki Selahaddin Caddesi'ne doğru sızan işgal askerleriyle şiddetli çatışmalara girdiği ve onları güdümlü füzelerle hedef alarak geri çekilmeye zorladı.

İşgal tanklarının 10 dakikadan fazla caddede kalamadığı, işgalin yoğun hava ve topçu bombardımanına rağmen bölgenin doğusunda şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Öte yandan Kassam Tugayları, Gazze'nin güneydoğusundaki El Zeytun mahallesinin doğusunda hareket eden bir işgale ait personel taşıyıcının da aralarında bulunduğu 3 siyonist aracın "El-Yasin 105" füzeleriyle hedef aldıklarını duyurdu.

Gazze hükümeti: İşgalin karadan ilerlemesi yok

Gazze'deki Hükümetin medya ofisi ise bu sabah bölgede yaşananların ayrıntılarını açıklayarak, işgalin söyleminin aksine; Gazze Şeridi'ndeki yerleşim mahallelerinde kesinlikle herhangi bir işgal ilerlemesinin bulunmadığına dikkat çekti.

Açıklamada, Selahaddin Caddesi'nde yaşananların, işgal ordusuna ait birkaç tank ve bir buldozerin Cühr el-Dik bölgesindeki açık tarım alanına yaptığı baskından kaynaklandığı ifade edildi.

Caddedeki insan hareketliliği normale döndü

İşgal tankının, Selahaddin Caddesi'nde iki sivil otomobili hedef aldığı belirtilen açıklamada işgal buldozerinin de sokakta manevralar yaptığı ancak mücahitlerin direnişi sonucu geri çekilmek zorunda kaldıkları, caddedeki insan hareketliliğinin normale döndüğü kaydedildi.

Açıklamada, yaşanan bu olayın tüm bombardımanlarına rağmen Gazze'de direnişin olduğu bölgelerin hiçbirinde işgalcilerin bulunamayacağı ve ilerlememe kaydedemeyeceklerin vurgulandı. Açıklamada, işgalci rejimin Gazze'nin iç bölgelerindeki siyonist varlığa dair gerçek dışı senaryolar yazdığına dikkat çekildi.

HAMAS sözcüsü El-Kanu: Kassam, savaşı yönetiyor ve seyrini kontrol ediyor

HAMAS sözcüsü Abdullatif El-Kanu da Aksa Tufanı Savaşı'nın halkın, siyonist işgali yenme, kurtuluş ve geri dönüş projesine ulaşma yeteneğini ve yiğit direnişini gösterdiğini vurguladı.

El-Kanu Gazze Şeridi'nin bazı bölgelerine yapılan sınırlı kara saldırısının, işgalin geniş planını hayata geçirememesi ve imajını yeniden tesis etme girişiminde başarısız olmasının ardından gerçekleştiğine dikkat çekti.

El-Kanu, sınırın içine, gerisine ve tank birliklerine yapılan Kassam Tugayları'nın füze eylemlerinin, direnişin savaşı yönetme ve seyrini kontrol etme yeteneğini teyit ettiğini vurguladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55